В обійми СБУ потрапили чергові любительки "русского міра"

Дві легковажні мешканки Лиману занадто тісно спілкувалися з бойовиками з ОРДЛО.

Контррозвідники Служби безпеки України припинили діяльність інформаторської мережі бойовиків так званої "ДНР", яка діяла в Лиманському районі Донецької області, поблизу лінії розмежування, повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

Оперативники і слідчі спецслужби встановили особи двох інформаторок терористів - мешканок Лиману, які тісно співпрацювали з бойовиками. Обидві жінки пройшли детальний інструктаж в Донецьку, який відвідували нібито в особистих справах. Куратори відпрацювали їм завдання, канали зв'язку, узгодили умовний "сленг" для передачі потрібних терористам даних.

За завданням кураторів диверсійно-розвідувального підрозділу "ДНР" спільниці збирали і по засобам електронного зв'язку передавали відомості про підрозділи ЗСУ, їх чисельності, озброєння, місцях дислокації та напрями переміщення в районі проведення ООС, перш за все по залізничному сполученню.
Отримані дані російські найманці використовували для планування військових дій і диверсій.
В кінці минулого року в рамках розпочатого кримінального провадження слідчі і контррозвідники СБУ затримали одну з інформаторок бойовиків в Лимані. Зараз до неї "приєдналася" її спільниця.
Під час обшуків правоохоронці вилучили доказові матеріали, що підтверджують агентурну діяльність затриманих на користь НЗФ терористичної організації "ДНР".
Обом фігуранткам кримінальної виробництва повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації і сприяння її діяльності).
Контррозвідники СБУ встановили також особи бойовиків-"кураторів", з якими співпрацювали затримані. Їх участь в діяльності терористичної організації задокументовано в межах досудового розслідування за ч. 1 ст. 258-3 КК України. Їм також повідомлено про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів.

Місто Лиман (до лютого 2016 року - Червоний Лиман) розташований в 138 кілометрах від Донецька, знаходиться під контролем української влади.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...