В обхід операторів мобільного зв'язку: Google запустив "вбивцю" SMS

На відміну від SMS, RCS дозволяє не тільки обмінюватися окремими повідомленнями, але і вести чати на двох і більше користувачів, обмінюватися файлами і контентом, здійснювати аудіо- і відеодзвінки та ін.

Компанія Google почала поетапне впровадження нового стандарту обміну повідомленнями RCS, який повинен замінити SMS, передають Патріоти України з посиланням на The Verge.

Функцію RCS запустили в операційній системі Android з вбудованим додатком "Повідомлення" (Android Messages). З 14 листопада технологія доступна користувачам Android в США безкоштовно.
Раніше з RCS працювали оператори мобільного зв'язку. Але через неузгодженість версій стандарту його впровадження затягнулося.
Технологія дозволила Google розгорнути нову систему обміну повідомленнями самостійно, без участі операторів. Для цього корпорація запустила власні сервери для обробки потоку повідомлень. Вони забезпечать підтримку RCS в ОС для мобільних пристроїв.
RCS (Rich Communication Services) - це протокол обміну даними між операторами стільникового зв'язку, а також між операторами і пристроями. Його розробила асоціація GSM в 2008 році.
На відміну від SMS, RCS дозволяє не тільки обмінюватися окремими повідомленнями, але і вести чати на двох і більше користувачів, обмінюватися файлами і контентом, здійснювати аудіо- і відеодзвінки, обмінюватися геолокаційними даними, відсилати аудіоповідомлення, вести чорний список.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...