В Одесі судили ВІЛ-інфікованого, який зґвалтував двох жінок

Одну жінку рецидивіст зґвалтував на пляжі, іншу - в покинутому будинку.

Київський районний суд Одеси засудив до 10 років позбавлення волі ВІЛ-інфікованого чоловіка, який зґвалтував двох жінок. Це випливає з вироку, винесеного минулого тижня, передають Патріоти України.

Згідно з документом, раніше судимий уродженець села Полянка Білгород-Дністровського району Одеської області визнаний винним у ряді злочинів, у тому числі в згвалтуванні (ст. 152 ККУ), розбійному нападі (ст. 187 ККУ), нанесенні тілесних ушкоджень тощо.

Слідством встановлено, що 22 серпня 2018 року близько 6:00 зловмисник згвалтував жінку на пляжі в селищі Затока Білгород-Дністровського району Одеської області. Зокрема, побачивши жінку, він почав її душити і силою затягнув у кущі, де зірвав з неї одяг і двічі зґвалтував. При цьому він побив потерпілу, а також відібрав у неї золоті сережки, після чого втік.

Крім того, встановлено, що увечері 21 лютого 2017 року він здійснив аналогічний злочин щодо іншої жінки на одній з вулиць міста Білгород-Дністровський. Зазначається, що зловмисник затягнув її в покинутий будинок, де під загрозою фізичної розправи примусив зняти одяг і згвалтував.

За даними слідства, обвинувачений у 2006 році був поставлений на диспансерний облік в комунальному некомерційному підприємстві «Шкірно-венерологічний диспансер» Одеської обласної ради, як громадянин, інфікований вірусом імунодефіциту людини, що викликає особливо небезпечне захворювання - синдром набутого імунодефіциту людини (СНІД).

Зазначається, що цей чоловік був повідомлений про те, що він інфікований вірусом імунодефіциту людини і його діагноз: третя клінічна стадія ВІЛ-інфекції.

Також під розпис він був попереджений медиками, що може бути джерелом зараження ВІЛ для інших людей, а також про те, що несе кримінальну відповідальність, яка передбачена в разі свідомого зараження людей.

Таким чином, обвинувачений умисно піддав небезпеці інфікування обох своїх жертв. Крім того, слідством встановлено, що фігурант здійснив кілька інших злочинів. Наприклад, у 2019 році вибив двері в будинок свого знайомого, сильно побив його (завдав тяжких тілесних ушкоджень) і відібрав майно - мобільний телефон, бензопилку та ін.

В результаті, суд визнав чоловіка винним у низці злочинів. Його засуджено до 10 років позбавлення волі. Жінці, яка була згвалтована на пляжі, він має виплатити більш як 44,5 тис. грн у вигляді матеріальних збитків, а також за моральну шкоду - 800 тис. грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...