В Одеській області зафіксували три підозри на коронавірус: МОЗ коментує

На Одещині з початку світової епідемії коронавірусу COVID-19 було зафіксовано три підозри на новий вірус — жодна не підтвердилася.

Як розповів директор Одеського обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я Віталій Гончаров, одну людину з підозрою на коронавірус виявили в аеропорту Одеси, ще двоє - звернулися самостійно, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

З 26 лютого на одеському аеропорту почали перевіряти всіх пасажирів, які прибувають в місто. Перевіряють не тільки тих, хто приїжджає з країн із зафіксованими випадками коронавірусу, а й пасажирів і внутрішніх авіарейсів.

«У разі підозри на коронавірус людина буде ізольована і буде здійснюватися відбір матеріалу для проб спочатку на грип та ГРВІ. Ці матеріали будуть доставлені в імуновірусологічну лабораторію Одеського обласного лабораторного центру з метою виключення коронавірусу», — сказав Гончаров.

Він додав, що для дослідження на грип та ГРВІ потрібна одна доба, а на перевірку матеріалу на коронавірус — близько 2−3 днів.

«Людей, які прибувають з потенційно небезпечних країн, зокрема Китаю, ми опитуємо, беремо домашні адреси і телефони — проводимо епіднагляд. Є й інші симптоми — кашель, пітливість, задишка, блідий вигляд, слабкість — цілий комплекс, крім температури. Ми їх досліджуємо і виявляємо», — зазначив лікар-епідеміолог санітарно-карантинного відділу аеропорту Одеса Ігор Гринчук.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...