В ООН відреагували на резонансне згвалтування у Кагарлику

В організації закликали до термінових заходів "для зміни культури поліції", а також звернулися до ДБР і офісу генпрокурора, наголосивши на необхідності ретельного розслідування.

В ООН закликали українських правоохоронців ретельно розслідувати зґвалтування і тортури у відділенні поліції в Кагарлику. Заява розміщена в Facebook моніторингової місії ООН в Україні у четвер, 28 травня, передають Патріоти України.

Спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження чи покарання, Нільс Мельцер підкреслив, що "слід вжити швидких і ефективних заходів для зміни культури поліції, яка, мабуть, все ще вважає жорстоке поводження прийнятним".

"Ми закликаємо Державне бюро розслідувань і Офіс Генерального прокурора провести ефективне, оперативне, ретельне і неупереджене розслідування всіх ймовірних злочинів, скоєних поліцейськими, в тому числі, недавнього інциденту в Кагарлику. Ми також закликаємо Національну поліцію вжити необхідних заходів для запобігання подальших випадків катувань і жорстокого поводження в їх рядах", - сказано в заяві.

Також ООН закликала Верховну Раду привести статтю 127 Кримінального кодексу в повну відповідність до статті 1 Конвенції проти катувань, щоб таким чином закрити існуючі або потенційні лазівки для безкарності.
Нагадаємо, правоохоронці в своєму службовому кабінеті кілька разів згвалтували дівчину, яку викликали у відділення поліції в якості свідка. Крім того, правоохоронці побили чоловіка, який в цей час перебував у приміщенні відділення поліції і погрожували потерпілому згвалтуванням, ставили його на коліна, били по голові кийками, надягали протигаз і стріляли з пістолета табельної зброї над головою.
Обидва поліцейських провину заперечують. Вони заарештовані без права виходу під заставу. Слідство розшукується ще одного ймовірного співучасника злочину.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...