У Південній Америці висловили зацікавленість в співпраці з українськими авіапідприємствами (фото)

Військово-повітряні Сили Республіки Перу зацікавлені використати потенціал і досвід України для ремонту та модернізації власних транспортних і бойових літаків, що знаходяться на озброєнні країни.

Про це було наголошено під час переговорів представників ДП ДГЗІФ «Укрінмаш», що входить до складу ДК «Укроборонпром», із вищим командуванням ВПС Перу, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Концерну.

Зустріч відбулася на українському стенді у рамках VII Міжнародної виставки оборонних технологій, озброєння та запобігання стихійним лихам SITDEF-2019, що відбулася 16-19 травня 2019 року у столиці Республіки Перу – Лімі.

Штурмовик Су-25 ВПС Перу

Під час переговорів перуанська сторона висловила готовність до стратегічної співпраці з українськими компаніями. Було зауважено, що українські підприємства історично залучені у процеси розробки, модернізації та експлуатації авіаційної техніки Республіки Перу.

Перуанська сторона зазначила, що розглядає Україну одним із правонаступників розробок, інтелектуальних прав і технологій, створених в авіаційній сфері у часи СРСР. А відтак, Україна має повне право здійснювати ремонт та модернізацію авіатехніки, що знаходиться на озброєнні ВПС Республіки Перу.

Гелікоптери «Мі-26» ВПС Перу у Центрі технічного обслуговування і ремонту авіаційної техніки в Лімі. Червень 2017 року

Особливий інтерес у представників ВПС Перу викликає досвід українського авіабудування, здобутий у боротьбі із російською агресією, зокрема щодо модернізації бойових і транспортних літаків. З огляду на близькість технічних і бойових характеристик техніки, яка знаходиться на озброєнні Перу і України, сторони визначили, що залучення Укроборонпрому до удосконалення парку перуанських літаків є економічно і технічно обґрунтованою пропозицією.

Гелікоптери «Мі» ВПС Перу 3 лютого 2019 року на повітряному параді на честь 100-річчя Військово-повітряних сил країни

Мова ішла також про залучення України до процесу забезпечення оперативної придатності парку гелікоптерів Перу. Окремо представники Перу відзначили досягнення України у розробці, виробництві та застосуванні в умовах бойових дій безпілотних літальних апаратів.

Командування ВПС країни наголосило, що за 30 років використання літаків сімейства «Ан» доведено їхню максимальну пристосованість до умов високогір’я, а також тропічного й пустельного клімату. Було висловлено бажання і надалі експлуатувати їх, а відтак озвучено зацікавленість подовжити їхній ресурс та здійснити модернізацію за участі підприємств Концерну, зокрема ДП ДГЗІФ «Укрінмаш», ДП «Антонов» і ДП «Завод 410 ЦА».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...