У пошуках божественних пращурів: Знахідка болгарських археологів може підтвердити існування Гіпербореї

Згідно грецької міфології, гіперборейці — легендарний народ півночі, котрий не знав воєн і чвар. Його представники могли жити 1000 років, залишаючись вічно юними.

Легендарна країна Гіперборея могла існувати насправді. На території Болгарії археологи виявили останки 10-метрового гіганта. Аналогічні скелети були знайдені і на території Таджикистану. Не виключено, що в минулі століття територія Євразії була Гипербореєю, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Вчені повідомляють, що вік кісток становить близько 100 тисяч років. Дослідникам необхідно детально вивчити знайдені останки. Артур Мей і пітер Джеракс, альтернативщики, заявляють в один голос, що знайдений скелет належить жителю Гіпербореї.

Стародавні історики дійсно описували у своїх працях міфічну країну Гіперборею, яку населяли велетні. Войцех Брильх, польський історик, етнограф і археолог, ще в 19-му столітті заявляв, що країна могла перебувати на місці сучасного Києва.Сучасні альтернативщики стверджують, що межа Гіпербореї на заході проходила через територію Болгарії, а на сході - Таджикистану і Сибіру. Щоб встановити правильність теорії, археологам належить провести ряд розкопок на вищевказаних територіях. Згідно з міфами, мозок у велетнів не розвивався, і все пішло в м'язи і скелет.Ученим ще належить детально вивчити знайдені останки велетня, а історики вже заперечують існування Гіпербореї. З їх слів, міф про країну придумали "темні" люди, які ніколи в своєму житті не покидали межі свого населеного пункту.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...