У районі столичного ТРЦ "Гулівер" банда підлітків продовжує систематично нападати на людей (фото, відео)

Крайній такий випадок стався 9 травня.

У Києві банди лютих підлітків продовжують бити людей. У мережі з'явилося відео, як група хлопців нападає на хлопця, валить його на землю і з розмаху штовхає ногами, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Це далеко не перший подібний випадок біля цього ТРЦ. У січні цього року тут двічі відбувалися побиття. На початку січня декілька десятків неповнолітніх напали на чотирьох хлопців і їхніх батьків, які під'їхали захищати дітей від хуліганів. А вже в середині місяця у мережі з'явилося відео, як юрба хлопців буквально накинулася на чоловіка, котрий ішов до метро. Також постраждала жінка, яка намагалася зупинити бійку.

Поліція нікого не застала

Увечері 9 травня група підлітків біля ТРЦ "Гулівер" напала на хлопця і почала жорстоко його бити. Захистити його кинувся перехожий, у результаті йому теж дісталося. Чоловіка повалили на землю і били ногами, а потім ще й кинули у фонтан.

У прес-службі патрульної поліції столиці повідомили, що на місце бійки 9 травня одразу відправилися патрульні, але нікого на місці вже не застали. "Надійшов виклик, і на місце виїхало одразу декілька екіпажів поліції. Але там уже не було нікого, і ніхто із заявою не звернувся. Тому ми не можемо точно сказати, що трапилося", сказали в прес-службі.

Також у поліції Печерського району Києва розповіли, що справа про бійку в січні цього року передана в Головне управління поліції столиці й там розслідується. Щоб дізнатися подробиці, ми відправили туди запит.

Тепер нападають і на Трухановому острові

Ще один подібний випадок 4 травня стався вже на Трухановому острові в столиці. Про це розповів Денис Довгополий: постраждав його син Богдан із дівчиною. До того ж схема нападу була такою, як і біля "Гулівера" одна з дівчат-підлітків затіває конфлікт, а потім звинувачує, що це її образили. В результаті "на захист" кидається вся банда.

За словами Довгополого, Богдан із дівчиною вирушили гуляти на острів. Поверталися після 23 години і зайшли в ларьок купити води. На виході до його супутниці причепилася дівчина "зі скляними очима" і символікою "Динамо Київ", вона навіть влаштувала невелику бійку. Богдан їх розтягнув і вони попрямували до пішохідного мосту.

Однак молодих людей наздогнали двоє хлопців і напали на Богдана. У бійку втрутилися перехожі, хлопцям вдалося втекти. Але вже на іншому кінці мосту їх знову наздогнала група підлітків із символікою "Динамо Київ", повалила Богдана на землю і почала бити. Дісталося і дівчині.

Богдан після побиття, йому наклали чотири шви на губу

Ще до приїзду поліції (вони прибули хвилин через 20) хулігани розбіглися, а частина з них виїхала на білому "Ланосі". У лікарні Богдану наклали декілька швів на губу, а дівчині довелося накладати гіпс, бо у неї зламана рука.

У дівчини зламана рука


Постраждалі написали заяву в поліцію. Вони самі відшукали і білий "Ланос", на якому зникла частина банди.

Потрібні високі штрафи для батьків і робота поліції

Психолог Олексій Шевцов вважає, що зупинити подібні банди можна тільки законним шляхом – за допомогою правоохоронців і високих штрафів для батьків агресивних підлітків.

"З одного боку, потрібно розуміти, що для підлітків характерна екстремальна поведінка. По-друге, зараз усе більше й більше підлітків виростають у сім'ях, де батьки конфліктують одне з одним. Це може бути на ґрунті алкоголізму чи з інших причин, сім'я може бути на межі розлучення і підлітку доводиться обирати, з ким йому жити. Виникає підсвідоме відчуття образи, бажання помститися, агресія на адресу батьків", пояснив психолог.

Банда, яка била людей в січні біля ТРЦ

Однак, за словами фахівця, оскільки це батьки, у підлітка є психологічна заборона. Ну, не може ж він мстити рідним людям, бити чи кричати на них.

"У психології це називається механізмом перенесення. Коли агресія переноситься на невинних людей. А щоб зняти з себе відповідальність, у підлітків з'являється реакція групування. Для них це характерно. І це нормально. Але одна справа, коли групування відбувається на основі спільних інтересів, спорту, захоплень. А інша – на основі нездорової агресії і бажанні помститися, виплеснути образу та злість", каже Шевцов.

В угрупованні підлітки знімають із себе персональну відповідальність за те, що накоїли. Якщо людина померла від побоїв або сильно постраждала, то хіба хтось із них згадає, куди саме, як і коли вдарив. Персональної відповідальності немає.

Ті, хто нападають на перехожих у центрі Києва

"Це теж відображення поведінки своїх батьків. Котрийсь із батьків починає конфлікт, а потім він розгорається, і ніхто з них на себе відповідальності не бере. Тому це несвідоме копіювання поведінки батьків. До того ж, як правило, цим підліткам нічим зайнятися, вони особливо не вчаться, у них вседозволеність", – зазначив Шевцов.

На думку фахівця, тут вже в справу повинні включатися правоохоронці, щоб законним шляхом покарати таких підлітків.

"Модне місце їхньої тусовки біля "Гулівера", невже там не можна поставити поліцейський патруль, який зможе швидко втрутитися в конфлікт і затримати кривдників. Потрібно і матеріальне покарання для їхніх батьків. Штраф у розмірі 850 грн – це занадто мало. Батьки повинні сказати своєму синові, що платити за нього 30 тисяч гривень або навіть доларів вони не хочуть, тому він повинен припинити так себе поводити. І підліток має розуміти, що понесе відповідальність за свій вчинок, він обов'язково буде покараний", – підсумував психолог.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...