У розпал пандемії: Із лікарні Тернополя масово звільняються лікарі

4 тисячі гривень не мотивують медиків наражатися на небезпеку.

З інфекційного відділення однієї з лікарень Тернополя через небезпеку захворіти на коронавірус COVID-19 і низьку зарплату звільнилися вісім лікарів. Про це заявив головний лікар Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайківський, передають Патріоти України з посилання на Суспільне.

Він пояснив, що 4 тисячі гривень не мотивують медиків наражатися на небезпеку. "Бо є побоювання, є ризики для власного здоров'я. У когось хронічні захворювання, у когось малі діти. І щоб не наражати сім'ю на небезпеку, люди звільнилися з роботи. Цього могло б не статися, якби в наших працівників була мотивація", – сказав Чайківський.

За його словами, зараз медикам виплатили лише надбавку в розмірі посадового окладу, передбачену постановою міського голови Тернополя Сергія Надала для медпрацівників, які контактують з інфікованими. Обіцяні урядом 200% надбавки ще не виплачували.

Також для безпеки сімей медиків і працівників лікарні надали номери готелю "Галичина". "Із учорашнього дня працівники інфекційного відділення в неробочий час відпочивають у готелі", – зазначив головлікар. Зокрема, троє лікарів із його медустанови живуть там, щоб не створювати загроз для рідних.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...