У РПЦ піддали сумніву розумові здібності жінок

Водночас протоієрей РПЦ заявив, що жінки "набагато більш терплячі, у них більше любові".

Протоієрей РПЦ Димитрій Смірнов

Голова Патріаршої комісії Російської православної церкви (РПЦ) з питань сім'ї, захисту материнства і дитинства протоієрей Дмитро Смирнов заявив, що чоловіки, як правило, розумніші за жінок. "Жінки слабкіше розумом. Звичайно, бувають які-небудь там Марії Кюрі, але все-таки це рідкість", - заявив священик в ефірі «Радио Радонеж», передають Патріоти України.

Водночас Смирнов вважає, що жінки набагато більш терплячі, в них більше любові. "Не порівняти ту турботу, яку жінка надає дітям, з тим, що чоловік виносить. За кожним жіночим діянням стоїть подвиг (...) як раз те, чого і Господь чекає від кожної людини - по-перше, від чоловіків, природно, але вони ухиляються", – зазначив протоієрей.

Свою думку він проілюстрував сценою з парафіяльного життя. "В церкву приходить жінка, приводить свого чоловіка, а він стоїть як столиця Камбоджі - Пномпень, очима кліпає, нічого не може сказати. Вона все пояснює більш-менш розумно, але цей взагалі не може слова вимовити", - зазначив священик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...