В Сенаті США говорять про оголошення Росії державою-спонсором тероризму

Член Гельсінської Комісії США впевнений, що Москва користується терором для досягнення своїх політичних цілей.

Корі Гарднер

Сенатор-республіканець від Колорадо і член Гельсінської Комісії США Корі Гарднер має намір домагатися прийняття закону, відповідно до якого Держдепартамент США повинен буде визначити, чи підпадає Росія під визначення «держави-спонсора тероризму». Про це сенатор заявив напередодні в інтерв'ю Російській службі «Голосу Америки», передають Патріоти України.

Корі Гарднер, який вніс у минулому році відповідний законопроект, повторно представив його вже в новому складі Конгресу США в квітні цього року. Законопроект був також підтриманий сенатором від Нью-Джерсі, демократом Бобом Менендесом.
Сам Корі Гарднер вважає, що Росія відповідає цьому визначенню. «Подивіться на те, що Росія зробила в останні роки - вона надала допомогу режиму Асада в Сирії в той час, як він вбиває невинних людей, і сама стала причетна до цих вбивств, займалася отруєннями в Європі, фактично здійснивши хімічну атаку. Це режим, який користується терором для здійснення своїх політичних цілей», - сказав сенатор.
«Я думаю, що визначення Росії як держави-спонсора тероризму пошле сигнал по всьому світу про те, що це режим, який спирається на беззаконня, що він не зупиняється перед порушенням основних норм міжнародного права, і що Сполучені Штати цього не потерплять», - пояснив Корі Гарднер.
Рішення Держдепартаменту США про визнання країни спонсором тероризму тягне за собою ряд жорстких політичних та економічних санкцій, що включають контроль за експортом товарів подвійного призначення, заборона на економічну допомогу, накладення фінансових та інших обмежень. Зараз в списку країн-спонсорів тероризму чотири держави - Іран, Сирія, Судан і Північна Корея.

«Я сподіваюся, що ми проведемо слухання щодо цього закону. Я очікую, що він зустріне опір, але як і раніше, впевнений, що це важлива справа, яку ми повинні зробити», - підсумував американський політик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...