У столичній школі виник скандал через висміювання вчителів з боку учнів (відео)

Директор школи заявив про булінг учителів дітьми і запросив до закладу поліцію.

В одній зі столичних шкіл дітям влаштували допит із поліцією через уподобайки в Instagram. Так, принаймні, стверджують батьки. Адміністрація навчального закладу, натомість, переконує – це був адекватний опір кібербулінгу, який діти чинять проти вчителів, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Для Дмитра та Надії кінець навчального року видався невеселим. Два дні тому їхні доньки-однокласниці прийшли додому ледь не в сльозах. Просто під час уроків учнів з 5-го до 11-го класу викликали в актову залу, де на них чекала поліція. Допит дітям влаштували через закриту групу в Instagram. Зараз цю групу вже видалили. Створили її самі учні вже давно і постили там, зокрема, невдалі знімки вчителів та фотожаби.

Одразу ж після інциденту батьки звернулися до адміністрації письмово з вимогою пояснити, чому їхніх дітей допитували. Відповіді не дочекалися, тож сьогодні прийшли на розмову. Але директор ані батьків, ані журналістів не пускає далі порога.

У районному управлінні освіти одразу кілька нарад. На одну зібрали керівників усіх шкіл району. У кабінеті керівниці управління – той таки директор. Пояснює, що світлини, які постили діти, переслали йому батьки, і він одразу вирішив діяти.

"Дітям було запропоновано написати на листочку паперу, що отака ситуація, будь ласка, що ви знаєте про існування такої групи, будь ласка, напишіть, хто автор цієї групи, щоб можна було розібратися, хто ініціює весь цей бруд", – каже керівник школи.

У поліції визнають – до школи вони справді виїжджали, але із профілактичною лекцією, на яку їх запросив директор. Він заявив про булінг учителів дітьми. "Патрульні розпочали свою лекцію, яка не передбачає жодного опитування учасників, жодного взяття будь-яких пояснень, а також взагалі проведення індивідуальних бесід на будь-яку тему", – розповів т. в. о. керівника прес-служби поліції Києва Роман Мартинюк.

Про письмові роз'яснення, які брали в дітей, у поліції не знають, каже пан Мартинюк. У райвідділі освіти обіцяють – упродовж тижня оголосять рішення щодо цієї ситуації. Усі діти, з якими спілкувалася ТСН запевняють: попри всі допити один одного не виказали.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...