В Україні дітей більше не прийматимуть у дитячі будинки: Що відомо

Дітей направлятимуть до патронатної та прийомної сім’ї чи сімейного будинку дитини.

В Україні з 2020 року дітей не прийматимуть у дитячі будинки, у виключному випадку діти будуть направлені до патронатної або прийомної сім’ї, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації.

Зазначається, що з 2020 року дітей не влаштовуватимуть до будинків дитини, а держава і громада буде здійснювати всі заходи, щоби зберегти можливість проживання та виховання дитини з рідними батьками, а також допомагати їм у складних життєвих обставинах. У виключному випадку діти будуть направлені до патронатної або прийомної сім’ї чи сімейного будинку дитини.

"Діти зможуть жити у будинках дитини до 2023 року. До 2023 року на місці дитячих будинків будуть організовані паліативно-реабілітаційні центри. Ці центри надаватимуть допомогу усім дітям, незалежно від їхнього соціального статусу та віку", - зазначив заступник міністра соціальної політики України Олег Коваль.

При цьому він додав, що з цього року влаштування дітей до дитячих будинків стане платним, а паліативно-реабілітаційні центри будуть опікуватись не тільки тими дітьми з особливими потребами, що проходять реабілітацію у центрах, але й надавати усю необхідну допомогу дітям, що вже виховуються у прийомних сім’ях.

У свою чергу уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба сказав, що питання влаштування дітей до прийомних сімей знаходиться на постійному контролі у президента України Володимира Зеленського. "Навіть найкращий притулок ніколи не замінить дитині сімейного тепла та турботи. Тому усі області адміністрації мають завершити розробку програм з влаштування дітей, залучити до цієї роботи адміністрації міст, районів та об’єднаних територіальних громад. Світова практика і затверджена урядом Національна стратегія реформування системи інституційного догляду та виховання дітей на 2017 – 2026 роки передбачає перехід на систему, що забезпечить догляд і виховання дитини в сімейному або наближеному до сімейного середовищі", - наголосив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...