"В Україні мені ніхто не гарантував місця в основі": Вихованець академії київського "Динамо" розповів, чому обрав збірну Росії

Хавбек народився в Росії, але ще в дитинстві з батьками переїхав до Києва. Він виступав за юнацькі збірні України (U-16 і U-17), а в 2016 році приєднався до академії "Зеніта" і з 2018-го грає на молодіжному рівні за збірну Росії.

Півзахисник московського "Динамо" Данило Лісовий розповів, чому вирішив виступати за збірну Росії, а не України, не дивлячись на те, що починав займатися футболом в академії київського "Динамо". У серпні Данило Лісовий за 1,8 млн євро перейшов з "Арсеналу" в "Динамо". Слова футболіста цитують росЗМІ, передають Патріоти України.

У "Динамо" виступали такі зірки, що в 17 років мені було рано думати, щоб там заграти. Мені ніхто б не гарантував: точно доростеш до основи в Києві, на тебе зверне увагу Шевченко у збірній. Я розумів: в Україні починаються проблеми, а у мене є громадянство Росії. Вирішили, що доцільніше в спортивному плані перейти в російський чемпіонат. Я про це не шкодую і задоволений. Хотів грати в футбол – і граю. Мотив був тільки такий.

"Навряд чи хтось може сказати, що я вчинив негарно. У мене тато росіянин, російський паспорт з народження. Я себе вважаю швидше росіянином. При цьому з великою теплотою ставлюся до України – і не бачу тут ніяких протиріч. Мені добре і там, і тут, у мене два будинки: Київ і Росія. Завжди хотів і хочу грати за збірну Росії. Поки я гравець молодіжної збірної і пробиваюся з нею на Євро – непогано провели дві вересневі гри та йдемо першими в групі. Може бути, колись доросту до основної", – сказав Лісовий.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...