"В Україні подорожчає пальне: До чого тут Медведчук, і як він може обвалити нашу економіку", - оглядач

Українці вже один раз сплатили за націоналізацію "Приватбанку" – у 2016-му, коли уряд Гройсмана забрав у нас 150 мільярдів гривень і залатав дірку, що начебто виникла в фінустанові через господарювання там Ігоря Коломойського.

Про це у своєму блозі пише оглядач Артем Овдієнко, передають Патріоти України.

"Я вже не знаю, кому вірити – з одного ж боку Петро Порошенко та підконтрольний йому Нацбанк запевняють, що факт оборудок в "Приватбанку" та навмисного доведення його до банкрутства мав місце, мовляв, це і міжнародний аудит підтвердив. Але чому тоді Коломойський не за гратами? Більше того, чому Феміда сьогодні визнала націоналізацію "Приватбанку" Коломойського неправомірною? Вона ж чимось слугувалася в ухвалені такого рішення…

Й не так вже важливо мені на цьому етапі – чи повернуть банк Коломойському, чи Нацбанку вдасться оскаржити рішення в апеляційних інстанціях. Мені важливіше, чи встоїть нині вся вітчизняна банківська система і гривня через таке рішення суду. Вже почався ажіотажний попит на іноземну валюту, через те, що вкладники "Приватбанку" кинулися забирати звідти свої гривні й купувати в обмінниках валюту.

Але і це не єдиний за сьогодні удар по нашій напівживій економіці. Нас вже незабаром чекає ще й ажіотажний попит та відповідне здорожчення бензину та солярки. Адже Росія заборонила продаж Україні своєї нафти і нафтопродуктів. Грець з нею, з тією нафтою, але нафтопродукти – це бензин та солярка. А Росія найбільший постачальник бензину, адже на прибалтійське чи польське пальне припадає лише десята частина на українському ринку. Решта – Росія та Білорусь.

Можливо це не так вже й погано, що ми нарешті перестанемо заправляти свої танки та БТР російською соляркою, що ми нарешті диверсифікуємо постачання в країну стратегічно важливого продукту – пального. Але ми це, по-перше, зробимо чомусь не самі, не з власної ініціативи на 5-й рік війни, а лише з подачі Росії. А по-друге, певний час на укладання нових контрактів нашим нафтотрейдерам таки буде потрібний, логістику потрібно буде переналаштовувати, а на це все треба час, протягом якого на нашому ринку пального точно буде дефіцит й стрибки цін.

Але знаєте, хто від того всього в найбільшому виграші? Віктор Медведчук! Саме кум Путіна тепер матиме ексклюзивне право на постачання російського пального в Україну. І він не тільки на цьому отримає надприбутки, з яких буде й далі фінансувати в Україні просування російських інтересів та проросійських політиків. Тут ще й інше: фактично цим ексклюзивним правом на постачання російського пального в України Кремль забезпечив Медведчуку в Україні недоторканність. Чіпати тепер Медведчука, чи закидати йому сепаратизм, чи будь-що інше українська влада не наважиться, адже він нині має унікальний важіль впливу на нашу економіку. Він здатен її обвалити, просто перекривши вентиль на своїй трубі, якою з Росії качає в Україну безальтернативне пальне."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...