В Україні рекордно зросли борги за комуналку (інфографіка)

Сукупний борг становить понад 66 млрд грн.

В Україні тільки в листопаді 2020-го борги за комуналку злетіли на 10,5 млрд грн. Це рекордне зростання в поточному році. У середньому кожна сім'я заборгувала 4385 грн. Про це йдеться в опублікованих на сайті Держстату даних, передають Патріоти України.

Усього станом на кінець листопада борги з газу склали 27,8 млрд грн, за опалення та гарячу воду – 20,7 млрд, за холодну воду – 5,7 млрд грн, за електроенергію – 5,6 млрд, за управління багатоквартирним будинком – 5,2 млрд грн, а за вивезення сміття – 1,1 млрд.

"У листопаді 2020 року з населенням було укладено 4,4 тис. договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 32,2 млн грн. Сума внесених платежів, з урахуванням довгострокових договорів, склала 21,4 млн грн", – йдеться в повідомленні Держстату.

Як виросли борги за комуналку в Україні

Сукупний борг становить понад 66 млрд грн. Якщо цю суму розділити на загальну кількість українських сімей (близько 15 млн), можна підрахувати, що кожна заборгувала близько 4,3 тис. грн.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...