В Україні розпочався осінній призов до лав ЗСУ

На військову службу будуть призиватися чоловіки у віці від 18 до 27 років.

У четвер, 1 жовтня, в Україні почався осінній призов. Про це повідомляється в розпорядженні Кабінету міністрів України, передають Патріоти України.

На строкову службу в жовтні-грудні призвуть 13 570 юнаків.
Заступник міністра оборони Ігор Старобинський повідомив, що на військову службу будуть призиватися придатні за станом здоров'я до військової служби чоловіки у віці від 18 до 27 років, які не мають права на звільнення або відстрочку від строкової служби.
"Загальний обсяг витрат в сумі 65,2 млн гривень для проведення призову буде здійснюватися в рамках відповідних бюджетних призначень. Показник чергового призову в Збройні сили зменшений на 1,5 тисячі осіб від раніше запланованого", - сказав Старобинский.
  • в Збройні сили планують набрати - 7500 осіб;
  • до Державної спеціальної служби транспорту - 600 чоловік;
  • в Національну гвардію - 4970 осіб;
  • в Держприкордонслужбу - 500 осіб.
Термін служби призовників буде залежати від ступеня освіти:
  • які мають ступінь бакалавра або магістра, будуть служити 12 місяців;
  • юнаки без вищої освіти - 18 місяців.
Військовослужбовці, які прийшли на службу в рамках призову, не залучаються до участі в операції Об'єднаних сил на територіях Донецької та Луганської областей.

Триватиме призов до 31 грудня поточного року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...