В Україні скасують нічний тариф на електроенергію

C 1 липня в Україні скасують нічний тариф на електроенергію, який в два рази дешевше звичайного.

Про це у вівторок, 25 червня, розповів голова правління "Житомиробленерго" Олексій Шекета в коментарі UA: Житомир, передають Патріоти України.

"Не буде диференціації по зонам, які були затверджені на 1 липня 2019 року. Це не рішення обленерго. З одного боку, ми також шоковані, оскільки розподіл електроенергії - є нашим основним завданням. І коли будуть перепади, буде невеликий хаос, не зовсім для нас буде позитивний, оскільки ми теж закуповуємо електроенергію на енергоринку. Якщо не зможемо спрогнозувати енергоспоживання, будемо нести великі фінансові втрати", - сказав Шекета.

Споживання електроенергії протягом дня нерівномірно. У пікові години навантаження на електростанції значна і перевищує допустимі норми. Диференціація на нічний і денний тариф повинна була мотивувати населення і промислові підприємства використовувати потужні електроприлади з 23:00 до 07:00, тобто в період, коли ТЕЦ практично працює в холосту і виникає надлишок електрики.
Тому нічний тариф на електроенергію в Україні введений з 1 квітня 2015 був в два рази дешевше, ніж базова ставка.

Щоб скористатися зниженою ставкою, необхідно було встановити спеціальний двухтарифний лічильник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...