"В Україні в умовах пандемії не можна відпускати ув'язнених. Вони підуть грабувати", - експерт

В умовах пандемії низка країн відпускає ув'язнених, засуджених за дрібні правопорушення (крадіжка, легке хуліганство тощо). В Україні вже теж обговорюють таку опцію.

Про це у своєму блозі пише експерт з кібербезпеки Микити Книш, передають Патріоти України.

"Моя думка: цього робити категорично не можна. Чому?

У Норвегії, наприклад, в'язниця має умови кращі, ніж 90% українських лікарень, і навіть більша частина українських дитячих таборів (можете загуглити фото). Там у в'язниці видають PlayStation і дають гуляти в парку в'язниці. Так, чорт забирай, нашим пенсіонерам на схилі років куди комфортніше було б мотати строк у такому елітному "будинку для людей похилого віку", ніж оплачувати платіжку за газ, продаючи собаку. Такі в'язниці не ламають людей, не роблять їх озлобленими на світ і всю правоохоронну систему, вони дають час подумати про скоєне і переглянути життєві цінності, показуючи, що суспільство давно вище за злочини.

Які в'язниці в нас? У кращому разі у в'язня не сильно обісцяний матрац. У нас в'язні зберігають харчові продукти, приклеєні скотчем до стінки замість холодильника. Це місце, де грибок можна збирати для найбільших заводів із виробництва сиру із цвіллю (він не підходить, але все ж). У нас туди сідають люди, які не змогли відкупитися від системи, не найняли гарного адвоката або безтурботно думали, що все мине саме собою.

А от виходять уже люди, які знають, як працює корупція від А до Я. (У в'язницях вам принесуть усе, від телефона до ноутбука Apple і повії, якщо платити); як приховати докази злочину (саме цього там навчають інші зеки); нові схеми злочинів. У нас пенітенціарна система не виправляє, а ламає й калічить. Ті, хто переживають українську в'язницю, – або стають сильнішими і злішими, або ламаються як особистості і йдуть у небуття алкоголізму, наркоманії та різного набору відхилень особистості.

Ви хочете, щоб такі люди вийшли на волю зараз? У момент, коли кількість робочих місць скорочується, ресурси обмежені й багато бізнесів будуть скорочуватися і зменшуватися? Що буде робити такий контингент? Сидіти вдома на карантині? За які кошти?

Ні, думаю, вони підуть грабувати і виживати, тому що інстинкт виживання – найсильніший інстинкт у людини... А оскільки в багатьох закінчаться гроші за місяць, є ймовірність, що виживати буде багато хто. Найстрашніші люди – це ті, кому нічого втрачати... Тож, рятуючи націю карантином, ізоляцією і закручуючи гайки, треба не забувати про максимальний запас міцності і не перетягнути різьбу.

Уже сьогодні потрібно готувати план щодо створення робочих місць, а не виплат смішних $37 (1000 грн) допомоги пенсіонерам. Настав час не слухати популістів і ліваків, які обіцяють "моментальні рішення" у вигляді виплати жалюгідних копійок, які занурять країну і бюджет у ще більшу рецесію.

Як сказав останній диктатор Європи Лукашенко: "Карантин, НС, комендантська година – це все просто, це ми за пів дня зробимо. А жерти що будемо?". Я підтримую карантин і вважаю його правильним і на диво вчасно вжитим кроком, який, на жаль, як і в усьому світі, було частково саботовано несвідомим населенням. Але я хочу, щоб ми зараз задумалися: "А їсти що будемо?". Ну, і звісно, не випускали ув'язнених..."

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...