В Україні відновили роботу телеканалу, на якому працюватимуть прокремлівські пропагандисти

Телеканал позиціонує себе як сімейний і просвітницький.

1 жовтня в Україні відновив кабельне мовлення телеканал «Київська Русь», який раніше пов’язували з лідером політичної партії «Держава», меценатом РПЦвУ (раніше УПЦ МП) Геннадієм Васильєвим. Він вибув з активної політики і кому зараз належить телеканал – неясно, передають Патріоти України з посиланням на портал Релігія в Україні.

Телеканал не функціонував близько десяти років, а тепер позиціонує себе як сімейний і просвітницький канал, який «пропагує традиційні цінності слов’янської православної цивілізації».

«Судячи з того, що ведучими і гостями телеканалу є переважно проросійські журналісти і діячі, повністю або частково опозиційні минулій та чинній українській владі, компетентність і врівноваженість телеканалу стоїть під питанням», – йдеться в публікації.

Зокрема, ведучими телеканалу будуть відомий за списками пропагандистських проектів Кремля блогер Дмитро Скворцов і публіцист Ян Таксюр – обидва співзасновники в Києві «Російського клубу», який в своєму маніфесті «визнає тимчасовий статус держави Україна».

І Таксюр, і Скворцов є радикалами навіть всередині РПЦвУ (раніше УПЦ МП) – раніше вони закликали «повернути церкві в Україні колишній статус екзархату», а «УПЦ, яка впала в єресь, скасувати зовсім».

Телеканал вже анонсував зустрічі з радянським істориком, академіком Петром Толочко, а також з діячами дрібніше – українсько-російським журналістом Ігорем Гужвою, політологом Русланом Бортником, колишнім радником депутата-втікача Вадима Колесніченка та його заступником з організації «Російськомовна Україна».

Шеф-редактором і редакторами телеканалу названі Олена Вавілова, Людмила Денисенко та Роман Бараш – автори тижневика «2000», заснованого Сергієм Кичигиним.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...