В Україні ввели в обіг нові 50 гривень (фото)

На цей раз в новій банкноті посилили захист від підробок.

В Україні Національний банк випустив нову банкноту номіналом в 50 гривень. Це сталося 20 грудня. Її дизайн виконаний в тому ж стилі, що й купюри 100, 500 і 1000 гривень. Про це інформує пресслужба НБУ, передають Патріоти України.

Цікаво, що на цей раз в новій банкноті посилили захист від підробок. У купюрі покращено рельєфності елементів друку, змінені та вдосконалені ультрафіолетова та інфрачервона захист, серійний номер чорного кольору виконаний шрифтом із змінною висотою знаків і розташований вертикально вздовж правого краю зворотного боку банкноти.В Україні з'явилися нові 50 гривень: як вони виглядаютьЗазначимо, що на 50 гривнях зображений Михайло Грушевський.

Як повідомляє Нацбанк, в обіг планується ввести всього 5 мільйонів 50-гривневих банкнот. Першу партію вже відправили в різні регіони нашої країни.

Зазначимо, що банкноти старого зразка не потрібно буде спеціально обмінювати на нові. Вони продовжують діяти, але будуть поступово йти, як тільки будуть зношуватися.

До речі, розраховуватися гривнями в Україні вперше почали у вересні 1996 року, через п'ять років після проголошення незалежності. За цей час зовнішній вид валюти багато разів змінювався.

На версії 50 гривень 1996 року голова Української Центральної Ради Михайло Грушевський з лисиною, але на оновленій банкноті вже з волоссям.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...