В Україні заборонили скандальний російськомовний телеканал

Як зазначається, регулятор провів моніторинг контенту телеканалу в період з 24 лютого по 1 березня 2020 року.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення заборонив українським провайдерам транслювати телеканал RTVI. Про це повідомляє прес-служба Нацради, передають Патріоти України.

"6 березня Національна рада своїм рішенням визнала, що зміст іноземної програми «RTVI», яка має юрисдикцію Королівства Іспанії, не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Тому її вилучено із переліку дозволених для ретрансляції програм, що не дає змоги вітчизняним провайдерам далі поширювати її в мережах України", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, регулятор провів моніторинг контенту телеканалу в період з 24 лютого по 1 березня 2020 року. "У цей час знову неодноразово було зафіксовано наявність порушення частини другої статті 6 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", відповідно до якої не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів (фільмів, телепередач, крім інформаційних та інформаційно-аналітичних телепередач), одним із учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", - відзначають в прес-службі.

На каналі регулярно з'являються російські артисти зі списку осіб, які загрожують національній безпеці (Володимир Меньшов, Микола Цискарідзе, Михайло Пореченков). А 1 березня в одній з телепередач "RTVi" показали карту світу, де Крим був позначений як територія Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...