В Україні закрили реєстр корупціонерів. НАЗК заперечує

Реєстр корупціонерів Мін’юст перестав публікувати у форматі відкритих даних місяць тому.

Майже 24 тисячі корупціонерів потенційно зможуть повернутися на держслужбу, оскільки в Україні закрили відповідний реєстр. Про це повідомляється на сайті Опендатабот, передають Патріоти України.

Відомо, що реєстр корупціонерів Мін’юст перестав публікувати у форматі відкритих даних місяць тому. Останнє оновлення даних відбулося 25 червня 2019 року, хоча починаючи з 14 серпня минулого року публікували списки на порталі відкритих даних кожні 7-10 днів.

За останніми даними в Україні нараховувалося понад 23,9 тисячі корупціонерів.

Як пояснив виконавчий директор Центру політико-правових досліджень Тарас Бойко, згідно з постановою Кабміну, Національне агентство проводило перевірку претендента на державну посаду в реєстрі корупціонерів. Якщо людина потрапила до реєстру, то протягом трьох років не повинні були брати на роботу в Держоргани. У тому випадку, якщо статус людини буде неможливо перевірити автоматично, то є ризик, що люди, помічені раніше в корупції, зможуть повернутися на державні посади.

Між тим в НАЗК стверджують, що реєстр оновлюється і буде опублікований коли завершиться тендер з пошуку технічних підрядників.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...