"В усьому винна паніка": У МАУ пояснили "космічне" підвищення цін на квитки

Тепер авіаперевізник може бути покараний.

Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету почало розслідування відносно авіаперевізника МАУ, який в зв'язку з пандемією коронавіруса скасував низку рейсів, але при цьому істотно підвищив ціни на квитки. Про це в Facebook повідомив глава відомства Олексій Хмельницький, передають Патріоти України.
У пості Хмельницький навів приклад ціни квитка економ-класу маршруту Лондон-Київ: на 15 березня він коштує 24 тисячі гривень. Напередодні такої ж квиток коштував менше 10 тисяч гривень.
«АМКУ вивчить ці факти і, в разі встановлення порушень конкурентного законодавства, покарає порушника. Нагадаємо, Комітет може накласти штраф у розмірі до 10% річного доходу компанії», - пише Хмельницький.У свою чергу, в МАУ опублікували прес-реліз, в якому послалися на те, що ціни формує спеціальна система розрахунку - Revenue Management System. Це виключає формування вартості квитків в ручному режимі. Система автоматично визначає вартість на тому чи іншому маршруті відповідно до цілого ряду показників, наприклад інтенсивність продажів, попит на період часу тощо. «Авіакомпанія МАУ відійшла від ручного режиму формування вартості перельотів багато років назад і не має наміру повертатися до кам'яного віку. МАУ відзначає, що головний союзник зростання цін на авіаквитки - це паніка», - йдеться в повідомленні.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...