"У знімній однокімнатній квартирі жила половина Тернополя": Відомий шоумен розповів, як вивчив українську мову

Педан уточнив, що в його родині завжди спілкувалися російською мовою, закінчував він російськомовну школу. У КВН тоді все теж грали російською.

Телеведучий і шоумен Олександр Педан у соцмережі розповів, що українську мову вивчив, будучи вже дорослим, передають Патріоти України.

Переломний момент стався в житті ведучого, коли Comedy club Україна вперше почав виходити на телебаченні. Тоді телевізійний продюсер не хотів брати Педана в проект, тому що він безграмотно говорить українською.
Чоловік тоді вже переїхав до Києва з Хмельницького і не став здаватися, а вирішив швидко вчити мову. Він знайшов собі хорошого репетитора, паралельно читав книги, дивився фільми українською.
А найголовніше, за словами шоумена, він занурився в україномовне середовище - переїхав жити до Сергія Притули в знімну однокімнатну квартиру. «Там жила половина Тернополя, які приїжджали до Києва. За кілька тижнів мова почала просто прориватися через мене», - пише Педан.
Через три тижні він знову взяв участь у кастингу і пройшов його успішно.
А наступним етапом вивчення мови був проект «Підйом», в якому потрібно було спілкуватися в прямому ефірі. Педан щосили намагався наздогнати Сергія Притулу і Ольгу Фреймут, для яких українська рідна.
«Я впевнений, що всі, хто до сих пір не взявся за українську мову, роблять величезну помилку. Тому що ми живемо в Україні, всі державні органи повинні спілкуватися державною мовою. І громадянам теж треба її знати», - так закінчив свій пост Педан.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...