У зоні ООС терористи обстріляли з мінометів Золоте (фото, відео)

Окупанти на Донбасі посилили вогонь.

На Донбасі на фронті в районі селища Золоте в Луганській області стався бій 18 січня, напередодні свята Водохреща. Окупанти обстріляли позиції бійців ЗСУ з мінометів САУ "Нона" калібру 120 мм, в результаті чого було поранено 8 військовослужбовців, передають Патріоти України.

Крім того, ворожий вогонь забрав життя солдата 72-ї ОМБР імені Чорних Запорожців Валерія Закусила, ще двоє отримали поранення в зоні проведення ООС.

Між тим, в прес-центрі ООС заявили про загибель 19 січня ще одного військового. Кажуть, що один обстріл по позиціях ЗСУ бойовики відкривали неподалік населеного пункту Піски, сім разів - поблизу населеного пункту Орехове. Постріли зафіксовані також поруч із Новоолександрівкою і поблизу Новотошківського.

Як зазначила волонтерка і ветеранка АТО Маруся Звіробій на сторінці в Facebook, в штабі ООС ці обстріли в районі Золотого-4 "перенесли" на населений пункт Орехове.

Волонтер Serg Marco пише в Facebook, що в Золотому в результаті обстрілу бойовиків могли бути загиблі.

"Дивом не намесили двухсотих. Просто дивом. Штаб ООС мовчить, заява на цьому не акцентується. Обстріляли Орехово, кажуть, ага. Треба ще кілька населених пунктів розвести, а як же ж. Цікаво зробити інфографіку втрат в районах Золотого і Петровського...

Так як до мене почали приходити в коменти люди, які доводять, що все не так однозначно, стріляють за кордоном лінією розведення, а в самому Золотому як і було домовлено - тиша, прикладаю ще пару скрінів з новинами з Золотого-4", - йдеться в публікації.

Також терористи пошкодили лінію електропередач і два автомобіля 72-ї бригади, ведучи обстріл з 120-мм мінометів.

Ремонтна бригада електриків не змогли дістатися до місця розриву ЛЕП через посилення боїв.

"ОБСЄ намагалися домовитися про режим тиші, але поки що результату це не дало", - йдеться в повідомленні "Останній блок-пост Ні Капітуляції" в Telegram.

Журналіст Руслан Смещук розповів, що потрапив під обстріл в цей час.

"Поїхали знімати Водохрещща, а потрапили на Вогнехрещща. Золоте-4 другий день гримить від прильоту мінометних мін. Місцеві люди ховаються по льохах, перебиті лінії електропередач. Вісім військових поранені. Я ніби потрапив у 14/15 рік", - написав він у своєму Facebook.

Волонтер Тім Златкін в мережі опублікував фото, на якому видні сліди обстрілу окупантами будинку громадянських в Золотому-4.

"Що ми бачимо на фото? Приліт російської артилерії в будинок на вулиці Вільної. Це так званий хутір Вільний - крайня вулиця в Золотому-4. Яка найбільше піддається обстрілам. І яка в зведеннях штабу ООС проходить як... "поблизу населеного пункту Орехове"!!! А х*лі вже не написали "неподалік Лисичанська" або "десь на Донбасі"?" - пише він у Facebook.

Між тим, в прес-центі ООС в повідомленнях щодо зведень за 18 і 19 січня нічого про Золоте-4 не йдеться.

Додамо, що нещодавно представники України в Тристоронньої контактної групи запропонували чотири нові ділянки для розведення сил на Донбасі: у районі залізничного мосту в Станиці Луганській, поблизу Авдіївки, Новоселиці Другий і в районі пункту пропуску "Гнутово".

У свою чергу, російська сторона наполягає на розведенні сил в районі населених пунктів Щастя, Веселогоровка, Розсадка, Гнутово і Широкіно, а також поблизу Авдіївки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...