Вандала, який трощив пам'ятні дошки героям АТО, розшукують у Полтаві (фото, відео)

Поліція звертається до громадян, які упізнали зловмисника, дзвонити на номер 102.​

Поліція Полтави розшукує серійного вандала, який 5 квітня вночі розбив три меморіальні дошки і одну пошкодив, передають Патріоти України.

Зловмисник орудував в Київському районі Полтави, де приблизно з різницею в одну годину знищив пам'ятні таблички героям АТО Мирославу Кабушці (на стіні школи № 18) і Сергію Лимарю (на стіні школи № 9). Дошку на честь загиблого в російсько-українській війні Олександра Горячевських на стіні школи № 25, зроблену з антивандального матеріалу, він розбити не зміг, тільки відірвав від неї ритуальний вінок.Крім того, від рук невідомо постраждала також меморіальна дошка голови Директорії Української Народної Республіки в 1919-1920 роках і головного отамана військ УНР Симона Петлюри, встановлена на одній з багатоповерхівок по вулиці його імені, де колись стояв будинок, в якому він жив.- В одному з місць прихована відеокамера зафіксувала чоловіка середніх років в кепці з козирком, який оглядається на всі боки, а потім б'є молотком по дошці, - повідомив начальник відділу комунікації ГУ НП в Полтавській області Юрій Сулаєв. - Поліція вважає, що всі акти вандалізму скоєно саме цією людиною. Ясно, що це не просто хуліган-одинак, а людина, що діє під прикриттям і виконуюча завдання на замовлення, спрямоване на дестабілізацію ситуації в місті, на те, щоб викликати обурення у населення і невдоволення діями правоохоронних органів.Слідство працює над встановленням особи вандала. Поліція звертається до громадян, які упізнали зловмисника, дзвонити на номер 102.

По чотирьох випадках відкриті кримінальні провадження у ч.2 ст. 297 Кримінального кодексу України («Осквернення могили, іншого місця поховання або над тілом померлого»). Санкція статті передбачає обмеження або позбавлення волі на строк від 3-х до 5-ти років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...