Вантаж із сонячної Колумбії: На Одещині викрили винахідливий канал трафіку кокаїну

Креативні наркоділки просто змішали кокаїн в відрах з будівельним матеріалом.

Співробітники Одеської митниці розкрили унікальний спосіб переміщення кокаїну. Про це повідомили в прес-службі митниці, передають Патріоти України.

Наркотики надійшли в морський торговельний порт «Южний» з Колумбії. Товаром прикриття для них стали лакофарбові матеріали. Креативні наркоділки просто змішали кокаїн в відрах з будівельним матеріалом.
Ні візуально, ні за допомогою експрес-аналізаторів і собак зміст наркотиків у вантажі встановити неможливо. Таким чином наркоторговці розраховували ввезти в Україну на адресу одного з вітчизняних підприємств змішаний з лакофарбовими матеріалами кокаїн, а потім виділити його в нарколабораторії. Однак цей задум їм перешкодили реалізувати співробітники відділу по боротьбі з незаконним переміщенням наркотиків та зброї Одеської митниці, які визначили, що цей вантаж має потенційно високий ризик для можливого переміщення наркотиків, і ініціювали відбір зразків.
Експерти виявили у відібраних зразках кокаїн. Зокрема, в деяких 30-кілограмових відрах міститься до 3 кг цього наркотику. Це дає підстави прогнозувати те, що виявлені наркотики можуть стати однією з рекордних кокаїнових партій.
Вага затриманого вантажу становить майже 19,5 тонн. Загальна кількість чистого наркотику буде визначено після проведення експертизи.
«У будь-якому випадку, вже зараз можна стверджувати, що результатом протистояння між винахідливістю наркоділків і професіоналізмом одеських митників стало розкриття унікального способу переміщення кокаїну», - відзначили в прес-службі Одеської митниці.
За даним фактом співробітники митниці направили повідомлення в управління СБУ в Одеській області про кримінальне правопорушення за ознаками ст.305 Кримінального кодексу України - «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...