"Варто почати боятися": Автоюрист застеріг "євробляхерів"

Доступ поліції до даних митниці може принципово змінити ситуацію.

Поліція України отримала доступ до бази даних митниці. Це дозволить правоохоронцям виявляти історію ввезених автівок на польських і литовських номерах. А отже, притягати до адміністративної відповідальності водіїв автівок на євробляхах, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"У нас взагалі таке цікаве законодавство: мало того, що ці автомобілі ввозяться під конкретний термін, так і користуватися цим автомобілем має право лише особа, яка його ввозила. Поліцейські, які отримали дані митниці, зможуть перевірити, чи не прострочене тимчасове ввезення авто, і чи конкретно особа-користувач авто ввезла його в Україну", - каже автоюрист Вадим Володарський.

За його словами, доступ поліції до даних митниці може принципово змінити ситуацію. "З 2010 року в нас немає такого поняття, як довіреність на керування транспортним засобом. Тобто є техпаспорт - їздиш. Тож раніше, коли поліція не мала доступу до даних митниці, правоохоронець не міг перевірити наявність правопорушення у того, хто керує автівкою. Якщо цей доступ з'явиться, то вони зможуть фіксувати це. Можуть ще виникнути питання в оформленні самих порушень", - говорить автоюрист.

У випадку, якщо у поліцейських з'явиться механізм виявлення таких порушень, підстави для побоювань у "євробляхерів" є. "Тому треба авто розмитнити. Якщо ж склали протокол щодо адміністративного правопорушення, слід дивитися на оформлення і на те, чи є підстави для оскарження в суді", - розповідає Вадим Володарський.

Як зауважує автоюрист, з ситуацією щодо "євроблях" давно треба було щось робити. Оскільки часто водії "євроблях" тікали з місця ДТП, аби уникнути покарання та відшкодування збитків. У юридичній практиці пана Вадима теж було кілька таких випадків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...