"​Ватикан підтверджує": ЗМІ повідомили, що Папа Римський хворий на коронавірус

Пізніше виявилося, що ця інформація не відповідає дійсності.

"Ватикан підтверджує, що Папа Франциск і два його помічника дали позитивний результат на захворювання коронавірусом", - повідомило видання MCM News, передають Патріоти України.

"Ватикан сьогодні підтвердив у своїй заяві, що тато Франциск і два його помічника дали позитивний результат на новий коронавірус. Три нові випадки входять в число 400 випадків, підтверджених в Італії протягом тижня.

Папа Франциск пропустив вчора заплановану месу з духовенством в Римі після того як виявив симптоми, схожі на коронавірус. Ватикан раніше говорив, що у 83-річного понтифіка було невелике нездужання, і він міг приступити до решти своєї запланованої на сьогодні роботи.

Папа і його помічники були поміщені на карантин і отримали медичну допомогу близько Санта-Марти, готелю Ватикан, де він живе. Папа був помічений кашляючим під час меси в середу. "Я хочу ще раз висловити свою близькість тим, хто хворий коронавірусів, і медичним працівникам, які доглядають за ними", - сказав вчора він.

Захворювання Папи сталося під час спалаху штаму коронавируса, також відомого як Covid-19, в Італії, який заразив більше 400 осіб, майже всі з них на півночі", - написало видання.

Пізніше виявилося, що інформація про захворювання Римського Папи коронавірусом не відповідає дійсності. Так, українська редакція "Радіо Ватикану" повідомила, що 29 лютого Папа Франциск, незважаючи на легке нездужання, прийняв в "Будинку святої Марти" в Ватикані Главу УГКЦ Блаженнішого Святослава Шевчука. Після Святіший Отець зустрівся також з префектом Конгрегації у справах єпископів Марком Уеллі, Апостольським нунцієм у Франції архієпископ Челестино Мільоре і Апостольським нунцієм в Лівані архієпископом Йозефом Спітері.

Як повідомив директор Ватиканського прес-центру Маттео Бруні, Святіший Отець відслужив Святу Месу та скоїв заплановані аудієнції в «Будинку Святої Марти», але в результаті легкого нездужання скасував аудієнції з "Міжнародною групою з біоетики", а також з учасниками Генеральної Капітули Ордена "Легіонерів Христа" і Генеральної Асамблеї чернецтва жінок і мирян церковного руху Regnum Christi.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...