Важких випадків небагато: Лікар розвіяв страхи про COVID-19

Медик закликав не піддаватися паніці.

Доктор-інфекціоніст Євген Дубровський, який працює в київській міській лікарні №4, розповів про реальний стан справ з коронавірусними хворими. Медик закликав не піддаватися паніці і пояснив, що незважаючи на збільшення захворювань інфекцією, кількість важких хворих не збільшується, передають Патріоти України.

За його словами, в госпіталь надходить однакова кількість пацієнтів з COVID-19. Доктор Дубровський підкреслив, що люди без хронічних захворювань одужують і відновлюються без проблем.

"Важких форм небагато і однозначно не стало більше. Переважна більшість пацієнтів хворіє легко чи середньоважко. Летальні випадки поодинокі та зрозумілі по причино-наслідковим зв’язкам. Здорові люди, без серйозних хронічних захворювань, одужують та відновлюються без проблем", - сказав лікар на своїй сторінці в Facebook.

За словами медика, зараз в лікарнях є все необхідне для діагностики і лікування людей. "Логістика стає все кращою, поступають, в основному, профільні (ковідні) пацієнти. Непрофільних, ну геть не схожих на Covid-19 пацієнтів, ми вже простіше і легше віддаємо в ізолятори при всіх великих лікарнях для попереднього тестування. Відділення оснащене всім необхідним, є безкоштовні ліки для пацієнтів, безкоштовне обстеження", - відмітив лікар.

Єдине, що поки не можуть зрозуміти медики, чому деякі люди не заражаються коронавірусом навіть при близьких контактах з хворими. Наприклад, є багато прикладів, де в родині з інфекцією хворіли не всі люди. Судячи з усього, у деяких людей є особливий імунний захист навіть при відсутності специфічних антитіл.

"Нічого страшного не відбувається. Ми спостерігаємо активний процес імунізації населення, який проходить досить благополучно та керовано. Лікарня оснащена, працює в штатному режимі, лікарі по черзі уходять в відпустки. Якщо раціонально сортувати хворих по важкості, профільності та необхідності надання стаціонарної допомоги – місця всім вистачає", - сказав медик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...