Вбивства, рейдерство, розпуста..: Білоруські журналісти оприлюднили компромат на найближчого поплічника Лукашенка (відео)

З його прізвищем деякі правозахисники пов'язують створення "ескадронів смерті" - секретних загонів, які фізично знищували не тільки кримінальних авторитетів і членів банд, а й політичних супротивників Лукашенка.

Відділ розслідувань незалежного білоруського телеканалу "Белсат" виявив незаконні способи збагачення, якими послуговується керівник управління справами Лукашенка, передають Патріоти України.

Фігурант нового розслідування - Віктор Шейман, в 1990-і - держсекретар Ради Безпеки. З його прізвищем деякі правозахисники пов'язують створення "ескадронів смерті" - секретних загонів, які фізично знищували не тільки кримінальних авторитетів і членів банд, а й політичних супротивників Лукашенка. Серед вбитих могли бути і ексголова Центрвиборчкому Віктор Гончар, і ексміністр внутрішніх справ Юрій Захаренко, якого тоді замінив Шейман. Сам Лукашенко вихвалявся позасудовими розправами саме перед останніми виборами.

Шейман був генпрокурором, держсекретарем Ради Безпеки, радником і главою адміністрації Лукашенка, контролював постачання озброєнь до Венесуели і проекти в Африці.

Зараз Шейман очолює управління справами президента, найбільшого власника нежитлової нерухомості в Білорусі. "Віктор Шейман за впливовістю - чиновник №2 в Білорусі після Олександра Лукашенка... Показані нами схеми свідчать про ймовірне зрощуванні бізнесу і влади та збагаченні чиновників", - пояснює керівник відділу розслідувань "Белсату" Станіслав Івашкевич.

Згідно з розслідуванням, управління справами Лукашенко користувалося адміністративним ресурсом для поглинання успішних підприємств. "Під час роботи в управлінні справами Лукашенка Віктор Шейман розширив межі впливу господарства Лукашенко за рахунок приєднання до нього успішних агропідприємств і за рахунок контролю за поставками нафтопродуктів і добрив", - розповідає співавторка розслідування Ольга Ратмірова.

Журналісти знайшли й дівчину, пов'язану з Віктором Шейманом особистими відносинами. На випускницю Академії мистецтв і Мінського лінгвістичного в різний час були записані квартира за чверть мільйона доларів, дитячий магазин і головне - частка у великій логістичній компанії "Глобалкастом", пов'язаній з управлінням справами Лукашенко. Ця фірма фігурує в розслідуваннях російських видань про контрабанду так званої "санкціонки" - заборонених в Росії продуктів європейського і американського виробництва.

"На спроби зв'язатися з фігурантами розслідувань вони відповідали погрозами. Казали, що викличуть міліцію, й були дуже незадоволені тим, що їх витягли на світло", - наголошує Івашкевич.

У чиновника знайшлися і велика квартира в Мінську, і два дорогих будинки. Причому один з маєтків Віктора Шеймана - в елітному мікрорайоні Дрозди.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...