Вбивство Гандзюк: З'явилася несподівана інформація про осіб, які, ймовірно, фінансували злочин

СБУ підозрює найближчих родичів голови Херсонської облради Владислава Мангера у фінансуванні проживання за кордоном кримінального авторитета Олексія Левіна (Москаленко).

Левін підозрюється в причетності до організації вбивства виконуючою обов’язки керуючої справами мерії Херсона, активістки Катерини Гандзюк. Про це йдеться в матеріалах суду, передають Патріоти України.

СБУ веде розслідування проти голови Херсонської облради та помічника депутата облради Левіна (прізвиська “Москаль-молодший” і “Кілер”) за підозрою в організації нападу на Гандзюк. Левін покинув Україну в минулому році і переховується від слідства у зв’язку з чим оголошено в міжнародний розшук.

“Разом із тим, отримана інформація про те, що для подальшого приховування підозрюваного за кордоном на відповідні банківські рахунки здійснюються перерахування грошових коштів. Зазначені відомості можуть бути використані при встановленні місця перебування підозрюваного”, – сказано в матеріалах суду.

Покидаючи Україну, Левін мав при собі грошові кошти, необхідні для укриття за кордоном на час понад один місяць, однак на момент виїзду за кордон, ні він, ні його дружина не могли перевести в готівку і отримати грошові кошти за рахунок коштів та підконтрольних їм підприємств. Ховаючись від поліції, не маючи стабільних джерел доходу, підозрюваний отримує фінансову підтримку від його близьких родичів, родичів дружини, а також його спільників вчиненого нападу на Гандзюк. Перерахування здійснюються на відкриті Левіним банківські рахунки.

За інформацією Департаменту контррозвідки СБУ, встановлено банківські установи, які використовуються для перерахування грошових коштів Левіну. Також встановлено коло осіб, з рахунків яких перераховуються кошти на банківські рахунки підозрюваного.

Серед них, за даними СБУ, цивільна дружина, колишня дружина, син і дочка Мангера. У липні суд надав доступ слідчим до інформації про банківські рахунки зазначених осіб.

СБУ має намір з допомогою цих даних перевірити зазначені обставини, зокрема факти здійснення грошових переказів на банківські рахунки Левіна та його дружини для встановлення місця їх проживання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...