Вбивство Кеннеді: Ексглава ЦРУ зробив сенсаційну заяву

Радянські спецслужби завербували Освальда в 1957 році, коли він служив в морській піхоті США в Японії, стверджує колишній високопосадовець.

Кортеж Джона Кеннеді в Далласі 22 листопада 1963 року, за кілька хвилин вбивства Лі Харві Освальдом

Колишній керівник ЦРУ США (1993-1995 роки) Джеймс Вулсі заявив про те, що вбивство 35-го президента США Джона Кеннеді 22 листопада 1963 року було скоєно Лі Харві Освальдом, співробітником КДБ, за особистою вказівкою першого секретаря ЦК КПРС, лідер СРСР Микити Хрущова. Про це говориться в мемуарах екс-глави американської спецслужби, передають Патріоти України з посиланням на The New York Post.

Видання отримало витяги з книги Вулсі "Операція Дракон: секретна війна Кремля з Америкою". Співавтором твору виступив колишній виконувач обов'язки начальника шпигунської служби комуністичної Румунії, генерал-лейтенант Йон Міхай Пачепа.

Автори стверджують, що всі докази, необхідні для їх аргументації, містяться у 26-томному звіті Комісії Воррена. Однак величезна частина його зашифрована, і досі ніхто не розумів значення "закодованої" інформації.

"Розшифровані, ці докази доводять, що вбивця Джона Ф. Кеннеді, Лі Харві Освальд, таємно зустрічався в Мехіко зі своїм радянським оперативним співробітником, "товаришем Костіним", - пишуть автори.

За їх словами, радянські спецслужби завербували Освальда в 1957 році, коли він служив в морській піхоті США в Японії. Після декількох років роботи для них в секретних місій, включаючи надання інформації, яка дозволила СРСР збити американського пілота Гері Пауерса в 1960 році, в 1962 році Освальду було доручено, причому начебто особистим розпорядженням Хрущова, почати підготовку до вбивства президента Кеннеді.

"Хоча Освальд хотів залишитися в Радянському Союзі, його врешті-решт переконали повернутися в США, щоб убити президента Кеннеді, якого Хрущов став зневажати", - пишуть вони.

Стверджується, що Освальд зі своєю радянською дружиною в червні 1962 року відправився назад до Штатів.

Лі та Марина Освальд з дочкою в Мінську, СРСР, в червні 1962 року

За словами авторів, десь між червнем і квітнем 1963 року Радянський Союз змінив свою думку і скасував завдання, однак Освальд "був надто захоплений і збирався довести справу до кінця". Нібито він був переконаний, що Хрущов "довірив йому цю задачу, і він був упевнений, що впорається з цим".

"До цього часу, однак, КДБ і керівництво країни зрозуміли, що божевільні ідеї Хрущова створюють жахливу репутацію країни... ще один невірний крок запального Хрущова, і може бути ядерна війна", - пишуть автори.

Зауважується, що хоча Вулсі та Пачепа не наводять жодних доказів наказу про вбивство або наказу про скасування замаху, вони надають докази, часто у формі листів, про зустрічі Освальда з агентами КДБ та інші приготування до повернення Освальда і його родини до СРСР після того, як він завершить свою місію.

В одному з таких листів Освальд звернувся в радянське посольство 1 липня 1963 року з проханням видати окремі візи для нього, його дружини і дочок.

Інший документ, датований 9 листопада того ж року - всього за два тижні до вбивства Кеннеді - був написаний після того, як Освальд повернувся з поїздки в Мехіко, і посилається на зустріч з "товаришем Костіним", якого автори називають "Валерієм Костіковим", офіцером Тринадцятого відділу радянських спецслужб.

"Зрештою, немає ніяких сумнівів в тому, що Лі Харві Освальд був навчений КГБ скоїти вбивство президента Джона Ф. Кеннеді... Навіть після того, як КДБ наказало Освальду зупинитися, Освальд вперто йшов уперед з тим, що він вважав своєю особистою місією, якою його обдарував його герой, Хрущов", - пишуть автори.

Лі Харві Освальд після затримання поліцією Далласа, знімок зроблений 23 листопада 1963 року

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...