Вбивство семирічної Маші Борисової: Спливли нові подробиці (відео)

Підозрюваний у вбивстві 7-річної Марійки був кілька разів засуджений та дружив із батьком дівчинки.

Довічне ув'язнення загрожує підозрюваному у вбивстві 7-річної жительки Херсонщини Марійки Борисової. 62-річного чоловіка затримали напередодні, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Підозрюваний жив на тій же вулиці, де й Марійка, дружив із її батьками та був кілька разів засуджений. Свідчень він поки що не дає, кажуть у поліції, але його причетність до вбивства та зґвалтування дитини довела генетична експертиза. А от у селі люди впевнені - злочин можна було відвернути.

"Труп був упакований у мішок полімерний, замотаний мотузкою, поясом. Саме на цих речах було виявлено ДНК. І в подальшому, коли ми порівняли за допомогою експертних досліджень, відібраних від кола осіб, які потрапили під підозру, то це чітко дало співпадіння стосовно цієї особи", - сказав начальник слідчого управління ГУНП в Херсонській області Микола Вербицький.
Підозрюваний тричі суджений: за хуліганство та тяжкі тілесні ушкодження. Він одразу був у колі підозрюваних. У день похорону до нього прийшли правоохоронці, аби вкотре опитати. Але застали його з порізаними венами. "Порізав вену і руку засунув у воду, щоб кров не згорталась. Ми йому надавали допомогу, викликали "швидку", - сказав начальник кримінальної поліції ГУНП у Херсонській області Микола Цап.
Марійка добре знала підозрюваного дядю Колю, як його усі називали в селі. "Він до нас з ранку до ночі приходив на каву. І випивав він разом із Андрієм. Вона дуже добре його знала, тому що він приходив до її тата", - розповіла Алла, співмешканка батька дівчинки.
В те, що підозрюваний здатен на злочин, люди вірять. Бо, кажуть, той був агресивним, особливо, коли випивав. "Він тверезий ще нічого. А як нап'ється, то жах, він на мене з сокирою кидався", - розповіла місцева жителька.
Це вбивство можна було попередити. Підозрюваний раніше нападав на сина пані Наталі, але в поліції це розцінили, як дрібне хуліганство. "Я писала заяву. А поліція сказала, що немає тяжких ран, мовляв, він не вбив і не задушив же", - розповіла Наталія Лобова, сусідка підозрюваного.
Натомість у поліції стверджують, що з підозрюваним тоді проводили профілактичну бесіду.
Востаннє Марійку бачили саме біля будинку дяді Колі. Утім, кажуть сусіди, криків дитини в квартирі не чули. "Якби вона кричала, ми б чули, в мене третя квартира. Там п'янка, притони", - сказала сусідка підозрюваного Олександра Юнгіна.
Люди провели своє розслідування. Припускають, чоловік знущався з дитини у своєму сараї. Вочевидь там і тримав тіло дівчинки. "Він сказав поліції, що загубив ключі. І правоохоронці не перевіряли ні його сараю, ні квартири", - розповіла Наталія Лобова, сусідка підозрюваного.
Люди вказують вірогідний шлях, як вбивця переніс тіло - через пустир за сараями. Це лише триста метрів.
Сусіди додають, що всі ці чотири дні, поки шукали Марійку, дядя Коля безпробудно пив. І хоча працює копачем могил, Марійці яму копати відмовився. "Хтось другий рив. Він сказав, що у нього руки погані і він не може", - каже Валентина Мофа, сусідка підозрюваного.
Після вбивства Марійки люди бояться випускати дітей на вулицю. "Ви ж бачите, на вулиці немає ні одної дитини, ми просто боїмся", - каже Тетяна Ліханова, місцева жителька.
Люди у селі також хочуть вчинити над підозрюваним Миколою самосуд. Вони додають, що від побаченого навіть досвідчені слідчі були вражені. "Розірвемо, однозначно. Бо він таке зробив із дитиною, так познущався. Навіть досвідчені слідчі були шоковані", - сказав місцевий житель.
Де насправді вбив та тримав тіло дівчинки – поліція встановлює. Адже, затриманий відмовився давати свідчення. Загрожує йому довічне ув’язнення.
Нагадаємо, 7-річна жителька села Щасливе Марія Борисова зникла 7 березня. Сотні людей її розшукували чотири доби. Працювала поліція, нацгвардія, кінологи, УДСНС та волонтери. У поліції Херсонської області оприлюднили докази, згідно з якими затримали 62-річного підозрюваного у вбивстві 7-річної Марії Борисової. Ним виявився раніше засуджений односелець дівчинки.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...