Вчені розгадали загадку, чому деякі жінки зовсім не відчувають болю

У деяких жінок є ген, який блокує відчуття болю.

Вчені з Великобританії зробили приголомшливе відкриття. Виявляється, є пояснення, чому деякі жінки абсолютно чутливі до болю, тобто його не відчувають. Річ у тому, що у деяких представниць прекрасної статі є ген, який блокує відчуття болю. Він зустрічається в однієї жінки з сотні, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як повідомляє Univercity Of Cambridge, вчені вивчили тих жінок, хто народив дитину. Виявилося, що деякі з учасниць ДНК мали ген KCNG4 більш високого показника, ніж інші учасниці. Саме ген KCNG4 допомагає виробляти білок, який контролює електричний сигнал в нервових клітинах.

"Генетична особливість, виявлена у жінок, які мають менший біль під час пологів, призводить до "дефекту" у формуванні нервових сигналів. Насправді цей дефект діє як природна епідуральна анестезія", - розповів Доктор Сент-Джон Сміт, який є автором дослідження.

За матеріалами дослідження, є чинники, які впливають на больові відчуття при пологах. До них відносяться:

  • Інтенсивність та тривалість перейм.
  • Ступінь і швидкість розкриття шийки матки.
  • Розтягнення перінеальних тканин.
  • Вік, попередні пологи, загальний медичний стан пацієнтки.
  • Відносне співвідношення розмірів плоду до розмірів родового каналу.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...