Вчені занепокоєні розповсюдженням рідкісної інфекції: У США у жінки в очах завелися хробаки

Причини, з яких цей вид паразитів почав заражати людей, залишаються незрозумілими.

У США стався другий зафіксований в медичній літературі випадок зараження людини рідкісною інфекцією Thelazia gulosa – паразита, який перетворює очі в осередок розмноження черв'яків, передають Патріоти України з посиланням на Science Alert.

Зазначається, вчені побоюються, що мова йде про новий тип зоонозів в США – це інфекційні хвороби, що звичайно поширені у тварин, але здатні іноді передаватися від тварин до людини.

Учені поки що не знають, наскільки серйозною є загроза. Причини, з яких цей вид почав заражати людей лише зараз, залишаються незрозумілими.

У звіті про другий випадок інфікування йдеться про 68-річну пацієнтку з Небраски, яка провела зиму в Каліфорнійській долині Кармель. Під час відпочинку в лютому 2018 вона любила виходити на пробіжку. Одного разу під час бігу вона звернула крутою стежкою і наштовхнулася на рій маленьких мух. «Вона згадує, як змахувала їх зі свого обличчя та випльовувала з рота», – пояснюють дослідники у своєму звіті.

Наступного місяця жінка помітила запалення в правому оці. Причина дискомфорту з’ясувалася незабаром. Промиваючи очі водою з-під крана, жінка вимила прозорого круглого хробака, який рухався, довжиною близько 1,25 сантиметра. І він був не один. Вона змогла витягти зі свого ока ще одного хробака, а на наступний день відвідала офтальмолога. Той знайшов третього паразита, і прописав пацієнтці мазь з антибактеріальним антибіотиком.

За кілька тижнів жінка повернулася додому до Небраски, втім відчуття запалення та «чужорідного тіла» в очах все ще залишалося. Під час нового обстеження в офтальмолога їй поставили діагноз - помірний двосторонній папілярний кон'юнктивіт. Нових паразитів в оці не знайшли. Але після візиту до лікаря жінка знайшла і витягла з ока четвертого хробака. На щастя, він був останнім, і її кон'юнктивіт зник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

14 вересня - Воздвиження Хреста Господнього: Що категорично не можна робити в цей святковий день

субота, 14 вересень 2024, 0:10

14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва, прочитана з чистою душею, допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...