"Вдарить по всіх": Аналітики розповіли про причини і наслідки глобальної кризи

Коронавірус суттєво вдарить по світовій економіці.

Протягом першої половини 2020 року економіки країн Євросоюзу та США зазнають значного падіння. ВВП США і Європи знизиться більше, ніж на 3%, а ситуація, що склалася призведе до глобальної рецесії. Про це повідомляє Business Insider з посиланням на експертів банку JPMorgan, передають Патріоти України.

Аналітики вважають, що очікування від того, як вірус позначиться на економіці, "різко змінилися за останні тижні" через масштаби поширення інфекції обвалу на фондовому ринку.
За прогнозами JPMorgan, ВВП США може впасти на 2% в першому кварталі і на 3% в другому, а економіка Єврозони - на 1,8% і 3,3% відповідно.
Експерти JPMorgan переглянули прогноз зростання в бік зниження на тлі обмежувальних заходів, які вводять уряди країн в рамках боротьби з поширенням інфекції. Зокрема, у звіті фігурує Італія, де заборонили проведення масових заходів, а також на час закрили всі ресторани, бари і магазини роздрібної торгівлі, за винятком продуктових і аптек.
Також вони згадали про Сполучені Штати, які на місяць заборонили в'їзд з Європи. Крім того, економічний спад спричинять коливання на фінансових ринках і зниження вартості акцій.
JPMorgan очікує, що з поліпшенням ситуації з коронавірусом покращення в економіці слід очікувати до середини 2020 року, а в другій половині року почнеться прискорення зростання. Основним фактором, який має запобігти більш серйозному удару по світовій економіці, банк вважає заходи країн щодо стримування поширення коронавірусу.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...