Вдову багаторічного мера російської столиці оголосили в розшук

Олена Батуріна багато років поспіль очолює у Росії список жінок-мільярдерок.

Суд у Калмикії (РФ) оголосив в розшук одну з найзаможніших росіянок, колишню власницю компанії "Інтеко" Олену Батуріну, вдову колишнього міського голови Москви Юрія Лужкова, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Винесено постанову про призначення запобіжного заходу у вигляді зобов'язання про явку і оголошення в розшук Батуріної Олени Миколаївни - по кримінальній справі, яка розглядається зараз у мирового судді судової дільниці №6 міста Еліста Калмикії", - йдеться у повідомленні.

Справу порушено за заявою Еренца Манжеєва, фінансового керуючого у справі про банкрутство Віктора Батуріна, брата вдови Лужкова. Манжеєв вимагає притягнути Батуріну до кримінальної відповідальності за наклеп, позов він подав у вересні, а приводом стало її заяву про те, що проти нього нібито розслідується кримінальна справа, пише російська редакція Forbes.

Натомість конфлікт між самими Батуріними триває понад десяти років - з 2006 року, коли дружина мера Москви "вигнала свого брата" з компанії "Інтеко", нагадують "Ведомости". За останні 10 років Батурін брав участь більш ніж в 10 судових позовах, пов'язаних з компанією, біля витоків якої він стояв, підрахувало видання.

Батурін вимагав законного оформлення свого звільнення і компенсації, але замість цього в 2013 році сам був засуджений до семи років колонії у справі про шахрайство з векселями "Інтеко". 2016 року він вийшов на волю, після чого почалася процедура його особистого банкрутства. Нею займається Манжеєв, який подав позов до Батуріної про наклеп, через який вона тепер у розшуку.

У Калмикії у Батуріна був не тільки бізнес - в 1998-1999 роки він очолював уряд республіки.

  • Олена Батуріна багато років поспіль очолює у Росії список жінок-мільярдерок. В рейтингу часопису Forbes лише цьогоріч з'явилася ще одна жінка-мільярдер Тетяна Бакальчук, тоді як Батурина знаходиться в ньому давно. У 2019-му видання оцінило її статки в $1,2 млрд, що дозволило їй зайняти 81-й рядок рейтингу.
  • ЗМІ часто пов'язували багатство Батуріної з поcадою мера Москви, яку займав її чоловік Юрій Лужков.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...