Журналісти підібрали зимові смачні і корисні салати, які не заберуть багато часу і сил, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.
Вінегрет
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Овочі промити, відварити до готовності, дати їм охолонути і потім очистити.
Кубиками нарізати відварну картоплю, моркву, буряк і огірки. Дрібно нарізати цибулю, з'єднати з іншими підготовленими інгредієнтами.
Заправити вінегрет пісний оцтом, олією, гірчицею, посолити і поперчити, перемішати і подати до столу.
Салат із червонокачанної капусти
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Нашаткувати капусту, нарізати моркву соломкою, горіхи подрібнити.
Розігріти на сковороді пісний спред, додати капусту, оцет і обсмажити 2 хвилини, постійно помішуючи.
Додати у сковороду моркву, подрібнені волоські горіхи, кмин і сіль. Перемішати і смажити ще 2 хвилини. При подачі посипати апельсиновою цедрою.
Салат "Зимовий"
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Редьку очистити і потерти на крупній тертушці. Посолити за смаком. Перемішати і поставити на 2 години, щоби зникла гіркота.
Потім злити з редьки сік. Додати цибулю півкільцями і зелень. Залити заправкою. Для неї змішати сік лимона, цукор і олію рослинну.
Салат із яблуками і фенхелем
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
М'якоть фенхеля тонко нарізати півкільцями. Яблука, не очищаючи від шкірки, нарізати тонкими часточками, видаливши серцевину, сприснути соком лайма. Подрібнити зелень фенхеля і цибулю-шалот.
Для заправки збити оливкову олію, оцет, цедру всіх цитрусових, додати цибулю-шалот. Заправку посолити і поперчити.
Розкласти салатне листя по тарілках, на них викласти яблука і фенхель. Полити заправкою і посипати зеленню фенхеля.
Салат з рисом
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Рис відварити до готовності і остудити. Перекласти рис у миску, додати кубиками нарізану відварену моркву. Далі також додати кубиками нарізані мариновані огірки і кукурудзу, дрібно посічену петрушку, пресований часник.
Добре перемішати салат, посолити за смаком. Заправити олією. Перекласти в салатницю.
Салат із корейською морквою
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Стручкову квасолю розморозити, воду злити і обсмажити на олії до готовності. Викласти в миску і остудити.
Гриби порізати скибочками і теж обсмажити на олії.
У мисці змішати квасолю, гриби, заздалегідь приготовлену моркву по-корейськи, і оливки, порізані половинками. Посолити. Добре перемішати і дати настоятися 20-30 хвилин
Викласти на блюдо і посипати кунжутним насінням.
Бурякова ікра
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Цибулю і моркву подрібнити і підсмажити на олії до золотистого кольору. Додати натертий на дрібній тертушці свіжий буряк і тушкувати до готовності.
За 5 хвилин до закінчення приготування додати сіль, перець і томатну пасту, трохи розведену водою. Остудити і подати, прикрасивши зеленню.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...