Величезні щелепи, великі зуби, непогано почуваються на суші: Змієголови з Далекого Сходу розплодилися у США

Цих риб вже виявили в Центральному парку Нью-Йорка, в штаті Меріленд, в Бостоні, Каліфорнії, Флориді, Північній Кароліні і інших місцях.

Служба контролю дикої природи американського штату Джорджія попередила населення, що в штат проникли змієголові риби, відомі як змієголови, при зустрічі з якими їх слід негайно вбивати, заморожувати і повідомляти про знахідку владі, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Змієголови родом з Далекого Сходу - з Китаю і Росії, де вони мешкають в річці Амур, також ця риба населяє водойми Корейського півострова.

Змієголови відрізняються неймовірним апетитом і здатністю дихати на суші, по якій вони повзають як змії. На суші вони можуть прожити до чотирьох днів.

Цих риб вже виявляли в інших штатах. Деякі називають їх прісноводним еквівалентом танка, так як вони поїдають все на своєму шляху.

У змієголовів величезні щелепи, великі зуби, і вони непогано почуваються на суші, переповзаючи з озера в озеро чи річку.

У США вони з'явилися в окремих водоймах кілька десятиліть тому, але останнім часом стали поширюватися все більшою територією.
Висловлюються припущення, що деякі американці тримали їх вдома в акваріумах, а потім, оцінивши, що мають справу з хижаком, стали зливати їх у водойми і каналізацію, де вони пристосувалися до місцевих умов і розплодилися.
Імпорт і транспортування змієголова були заборонені на федеральному рівні ще в 2002 році, але, не дивлячись на заборону, хижих риб виявили вже в 15 штатах.
Влада штату Джорджія закликає всіх, кому попадуться змієголови, знищувати їх негайно і відразу класти в морозилку, після чого доводити до відома місцеву владу.
Ці риби їдять дрібних тварин, інших риб, іноді молюсків і, наскільки відомо, навіть рептилій, і можуть завдати серйозної шкоди місцевій фауні.
У штаті Джорджія місцевий житель рибалив на ставку, коли йому на вудку попалася незнайома риба. Він сфотографував її і випустив назад у ставок. Але рибалку стали гризти сумніви, і він показав фотографії місцевим біологам. Ті відразу ж впізнали, з ким мають справу, і в ставку почалося полювання на іноземця.
Біологам вдалося зловити півметрового змієголова і декількох малюків. Оскільки риба без особливих зусиль пересувається по суші, вчені пильно досліджують сусідні струмки, водойми і болота, але поки її ознак не виявили.
До 2002 року змієголовів розводили в штаті Арканзас, так як в деяких національних кухнях вони вважаються делікатесом.

Вчені намагаються створити карту поширення змієголовів, щоб зрозуміти, як краще з ними боротися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...