Величезну статую "Божої Матері" помітили у річці на Прикарпатті (фото, відео)

У мережі з'явилося відео невідомої статуї, яка стояла у воді посеред річки Лімниця на Івано-Франківщині.

Так, на своїй сторінці у Facebook 31 липня місцевий житель Олег Ярема опублікував ролик, показавши, як із потоку води видніються голова та плечі сірої статуї жінки. Кадри були зняті в селі Добровляни Калуського району, передають Патріоти України.

Він заявив, що це скульптура Божої Матері, однак, насправді, як пише mi100.info, це Берегиня, символ життя і родючості, в східнослов'янській язичницькій міфології – богиня пагорбів, річкових узбереж.Раніше вона стояла біля школи в Добровлянах. Пізніше, коли вже була в жахливому стані (скульптурі 50-60 років), її вирішили викинути на смітник.Після сильних повеней статую винесло в річку, і спочатку вона просто лежала у воді. Однак, хтось її підняв і зафіксував камінням вертикально посеред потоку.

Журналісти додали, що зараз Берегиню винесли та встановили на березі річки Лімниця (неподалік "Хижі").

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...