"Великий брат-чекіст" все бачитиме: Росіянам заборонили користуватися месенджерами анонімно

У Російській Федерації адміністрації месенджерів із неділі, 5 травня, мають ідентифікувати своїх користувачів за номером мобільного телефону.

Сьогодні набула чинності відповідна постанова російського уряду, передають Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Тепер месенджери мають перевіряти інформацію про реєстрацію номера телефону користувача у мобільного оператора. Той, зі свого боку, протягом 20 хвилин зобов'язаний надати запитувану інформацію. Якщо оператор не встиг відповісти або номера телефону не виявилося в базі даних, то ідентифікація не буде вважатися пройденою", - йдеться в повідомленні.

У разі якщо мобільний оператор знаходить у своїй базі номер телефону, він зобов'язаний вказати, якими месенджерами користується абонент і присвоїти йому спеціальний ідентифікаційний код.

Воночас адміністрація месенджера буде зобов'язана обмежити можливість користувачам, які не пройшли процедуру ідентифікації, надсилати або отримувати повідомлення всередині сервісу.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Роскомнагляд почав блокувати месенджер Telegram за відмову його адміністрації надати Федеральній службі безпеки ключі для дешифрування листувань користувачів. Відтоді месенджер офіційно блокують, що призвело до порушень у роботі банків, онлайн-магазинів, соцмереж та інших сервісів. При цьому сам Telegram продовжує працювати, хоча і зі збоями.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...