Великий футбол: Як Коломойський не захотів у "Дніпро" найкращого форварда планети купувати (фото, відео)

Тодішній тренер дніпропетровської команди Володимир Безсонов раніше від інших помітив талант Левандовського

Роберт Левандовський

Польський бомбардир 31-річний Роберт Левандовський забив у десятій грі поспіль і повторив рекорд Бундесліги. Всього з початку сезону на рахунку Роберта 23 м'ячі в 20 зіграних матчах, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Його результативність настільки вразила босів "Баварії", що вони уклали з поляком новий контракт. Як пишуть польські газети, Роберт заробляє 92 мільйони злотих у рік – 644 мільйони гривень і займає 88 місце в списку сотні найбагатших поляків. Якщо додати до цього Анну – красуню-жінку, дворічну доньку Клару й маєток вартістю 3 мільярди гривень, то картина виглядає взагалі близькою до ідеалу.

А починалося все не так добре, як хотілося би. Роберту пощастило народитися у Варшаві в родині спортсменів – Кшиштоф Левандовський був дзюдоїстом, а у вільний час грав у футбол. Мати Івона – відома в Польщі волейболістка.

З дитинства Роберта відомо, що він був одержимий футболом. Навіть на першій сповіді – великому дитячому святі в католицькій Польщі – він попросив ксьондза по максимуму скоротити процедуру покаяння в гріхах, бо поспішав на черговий матч.

А потім усе пішло шкереберть. У 2005 році захворів на рак і помер батько. Син мужньо сприйняв звістку. Мати зателефонувала йому до Варшави й боялася істерики 17-річного хлопця. Однак її не було:

– Я почув тебе, мамо, – сказав хлопець.

Наступного року Роберт грає за дочірній клуб варшавської "Легії" і мріє про часи, коли зможе вдягнути футболку цього клубу. Однак "Легія" не мріяла про Левандовського. Після чергової травми боси клубу вирішили позбутися юнака. Мовляв, з ним матимемо лише мороку з лікуванням. Добре, що на майбутнього бомбардира зглянувся третьоліговий "Зніч" із Прушкова. За 59 матчів у його футболці Бобек віддячив 36 забитими м'ячами.

У 2008 його забирає до себе "Лех" із Познані. Левандовський не зупиняється і в Екстраклясі – 58 матчів, 32 голи.

За ним шикується черга із "Шахтаря", "Феєноорда", російських ЦСКА і "Зеніта". Але Роберт обирає "Боруссію" із Дортмунда.

Десь в Україні тихо плаче Володимир Безсонов. Тодішній тренер "Дніпра" раніше від інших помітив талант поляка й ледь не благав Ігоря Коломойського придбати хлопця. Але почув відмову. Володимир Безсонов раніше від інших помітив талант Левандовського.

У Дортмунді 22-річний Левандовський знайомиться з Юргеном Клоппом, стає дворазовим чемпіоном Німеччини, фіналістом Ліги чемпіонів. Має в активі покер у ворота "Реала" в матчі Ліги чемпіонів. Відробляє усі чотири роки контракту й переходить у розташування справжнього монстра – мюнхенської "Баварії". Тут встановлює нові бомбардирські досягнення – першим із легіонерів бундесліги забиває 30 м'ячів за сезон, а в матчі із "Вольфсбургом" виходить на заміну й забиває 5 м'ячів за 9 хвилин.

Само собою стає 5-разовим чемпіоном Німеччини. Вже в Німеччині міняє стару кличку "Бобек" на нову – "Леві". Одружується з колишньою каратисткою Анною Стахурською. У 2017 році в родині народжується первісток – донька Клара.

Роберту пропонують контракти гранди світового футболу, але він підписує нову угоду з "Баварією".
– Колись ми поїдемо в Америку, де Роберт гратиме за "Лос-Анджелес", – проговорилася якось дружина. – Але не в найближчому майбутньому.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...