Великий футбол: УЄФА визначився з місцем проведення вирішальної стадії Ліги чемпіонів

Спочатку вирішальний поєдинок Ліги чемпіонів повинен був прийняти Олімпійський стадіон імені Кемаля Ататюрка в Стамбулі.

Столиця Португалії Лісабон виграла право на проведення чвертьфіналів, півфіналів та фіналу Ліги чемпіонів сезону-2019/2020, призупиненої в березні через пандемію коронавіруса, повідомляє видання Bild, передають Патріоти України.

Нагадаємо, що спочатку вирішальний поєдинок Ліги чемпіонів повинен був прийняти Олімпійський стадіон імені Кемаля Ататюрка в Стамбулі, але через несприятливу екологічну ситуацію з коронавірусом в Туреччині боси європейського футболу вирішили перенести фінал в іншу країну.
На проведення міні-турніру, крім Лісабона, претендували також Франкфурт (Німеччина) і Москва (Росія). Правда, російська столиця відпала першої через велику кількість випадків зараження COVID-19. Крім того, мінусом для кандидатури Франкфурта став той факт, що німецькі клуби (на відміну від португальських) ще продовжує боротьбу в турнірі.
Повідомляється, що кандидатуру Лісабона УЄФА затвердить 17 червня. Планується, що міні-турнір зіграють з 8 по 29 серпня на чотирьох стадіонах в радіусі 100 км. При цьому команди визначатимуть переможця пари в одній зустрічі. Правда, існує варіант, при якому чвертьфінали зіграють, як зазвичай, а далі піде фінал чотирьох, по аналогії з баскетбольної Суперлігою. Фінал відбудеться на домашній арені «Бенфіки» стадіоні «Да Луш», що вміщає понад 65 тисяч уболівальників.Відзначимо, що найбільший стадіон Португалії приймав фінальний матч Євро-2004 Португалія - Греція (0:1) і вирішальне протистояння Ліги чемпіонів-2013/2014 «Реал» - «Атлетіко» (4:1 в додатковий час).
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...