Великий теніс: Перша ракетка України здолала росіянку на турнірі в Майямі

Раніше тенісистки двічі перетиналися на кортах, і в обох випадках сильніше була Еліна.

Найкраща тенісистка України одеситка Еліна Світоліна, яка займає п'яту позицію в світовому жіночому рейтингу, вийшла в четверте коло престижного турніру Miami Open, що проходить в Майамі, з призовим фондом 3,26 млн доларів, передають Патріоти України.

Наша співвітчизниця зустрічалася з росіянкою Катериною Александрової (34-я). Раніше тенісистки двічі перетиналися на кортах, і в обох випадках - в 2020-му на «Ролан Гарросі» і в січні 2021-го в Абу-Дабі - сильніше була Еліна.
На цей раз перший сет вийшов нервовим. Українка спочатку виходила вперед, але потім дозволяла суперниці відновити рівновагу. В результаті доля партії вирішувалася на тай-брейку, де Світоліна практично не дала шансів росіянці. Другий сет Еліна почала впевнено, але знову дозволила опонентці вирівняти ситуацію. Вирішальним виявився десятий гейм на подачі росіянки, який наша співвітчизниця забрала, а разом з ним і виграла матч - 7:6 (7:1), 6:4.
За свій успіх (до слова, українка повторила свій кращий результат на турнірі - раніше вона виходила тут в четверте коло в 2014-му, 2016 і 2018 роках) Світоліна вже заробила 40 тисяч доларів призових. Тепер наша співвітчизниця побореться за путівку в чвертьфінал з переможницею матчу між чешкою Петрою Квітовою (10-а) і британкою Джоан Конто (18-а).
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...