Верховна Рада дала дозвіл на арешт нардепа Дубневича

В НАБУ відзначили, що слідство вважає Дубневича організатором корупційної схеми.

Ярослав Дубневич

Верховна Рада України підтримала подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата групи "За майбутнє" Ярослава Дубневича, передають Патріоти України.

Рішення було ухвалено в ході пленарного засідання парламенту в четвер, 31 жовтня. Так, за притягнення Дубневича до кримінальної відповідальності проголосували 332 нардепи, за затримання – 241, а за арешт – 229.

Тим часом в НАБУ відзначили, що слідство вважає Дубневича організатором корупційної схеми. Як голова Комітету Верховної Ради України він фактично пролобіював виділення коштів "Укрзалізниці" на закупівлю стрілочних переводів та запасних частин до них для залізничних колій, а в подальшому – разом із залученими особами організував закупівлю продукції за завищеними цінами у підконтрольного підприємства.

"Вартість продукції росла на кожному етапі посередництва: "Дніпропетровський стрілочний завод" продав продукцію "Корпорації КРТ" за 525,9 млн грн, "Корпорація КРТ" продала її компанії "АРГО" за 631,4 млн грн (+20%), а "АРГО" перепродала "Укрзалізниці" за 637,9 млн грн (+1%). Насправді продукція була доставлена "Укрзалізниці" безпосередньо від заводу-виробника. Згідно з висновком експерта, філії "ЦЗВ" ПАТ "Укрзалізниця" завдано 93,28 млн грн збитків. Слідство з'ясувало, що незаконно отримані кошти учасники корупційної схеми розподіли між собою", – йдеться у повідомленні НАБУ.

Нагадаємо, 30 жовтня Регламентний комітет Верховної Ради визнав законними, але не обгрунтованими подання ГПУ на Ярослава Дубневича, вказавши на відсутність об'єктивної сторони злочину.

Корупційна схема Дубневича

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...