Верховна Рада готує звернення до Конгресу США через "Азов"

​16 жовтня група з 40 членів Палати представників США зажадали від держсекретаря Майкла Помпео пояснень, чому «деякі екстремістські формування», серед яких «загін «Азов», до сих пір не включені в список міжнародних терористичних організацій ( FTO).​

У фракції «Слуга народу» ініціювали прийняття звернення до Палати представників Конгресу США, яка в резолюції від 16 жовтня назвала Загін спеціального призначення «Азов» «терористичною організацією», передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Депутати наводять офіційну назву «Батальйону Азов»: «Окремий загін спеціального призначення "Азов" - військова частина 3057 Східного оперативно-територіального об'єднання Національну гвардію України».

«У вашому листі, а також з відкритих джерел інформації, ми не знайшли будь-якої інформації, яка могла б служити підтвердженням причетності підрозділу "Азов" до терористичних актів в Новій Зеландії, або щодо вербування в ряди підрозділу "Азов" американських громадян та інших тверджень, що містяться в згаданому листі державного секретаря США пана Помпео від 16 жовтня 2019 року», - йдеться в проекті звернення.
Депутати зазначають, що спроби назвати один з офіційних підрозділів Національної гвардії України терористичною організацією, або overseas violent white supremacist extremist group, «лягають важким тягарем на нашу совість і з болем відгукуються в серцях українських військовослужбовців, ветеранів і добровольців, які брали участь у війні на Донбасі і продовжують захищати незалежність України від російської агресії».
У зв'язку з цим народні обранці закликають всіх причетних посадових осіб США проявити «стриманість і неупередженість» в цьому питанні, і перед прийняттям будь-якого рішення провести більш ретельне розслідування.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...