"Верховного головнокомандувача вводять в оману", - "Укроборонпром"

Як повідомлялося раніше, Міністерство оборони забракувало сталь з країн ЄС і НАТО для виробництва БТР-4. БТР-4 і БТР-3 мали замінити наявні зараз в ЗСУ бронетранспортери радянського виробництва.

Державний концерн "Укроборонпром" заявляє, що ТОВ "Лозівський ковальсько-механічний завод" вводить в оману суспільство і верховного головнокомандувача ЗСУ в питанні виготовлення корпусів для БТР-4. Текст відповідної заяви розміщено на сайті держконцерну, передають Патріоти України.

"Інформація, поширена цим підприємством, про те, що використання фінської бронесталі, з якої виготовляють бронетехніку НАТО, нібито призводить до підвищення ціни на 1 млн грн за один корпус, не відповідає дійсності і є проявом недобросовісної конкуренції", - сказано в повідомленні.

"Укроборонпром" опублікував розрахунок вартості корпусів для БТР-4 виробництва "ЛКМЗ" і виготовленого з імпортної сталі на ДП "ХКБМ ім. Морозова". Згідно з цими даними, кожен корпус, вироблений Харківським конструкторським бюро з імпортної бронесталі, майже на 400 тис. грн дешевший за аналог із вітчизняної сталі.

"Водночас зазначаємо, що через позицію 85-го військового представництва Міноборони поки заблоковано використання імпортної броні, а отже - і виробництво БТР-4. Тому що реальні потужності "ЛКМЗ" - 1,5 корпуса в місяць, що було засвідчено самими військовими", - додали в "Укроборонпромі".

У концерні припускають, що військова прийомка №85 Міноборони змовилась з приватним виробником. "Наголошуємо, що тільки цього року "ЛКЗМ" підвищило ціни на виготовлені корпуси в 1,5 рази", - сказано в повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...