"Весна прийде...": Зеленський пояснив, чому до цих пір немає "посадок", і назвав дедлайн

Президент зазначив, що дав час правоохоронцям до кінця року, щоб притягнути до відповідальності корупціонерів.

Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону пояснив, чому до цих пір до кримінальної відповідальності не притягнули топ-корупціонерів України, передають Патріоти України.

«Коли я прийшов, я думав на другий день ми будемо всіх садити, всіх корупціонерів. Коли ми наділи перші наручники мені сказали: «Ай ай ай, президент не має права впливати на правоохоронні органи». Ок. А я можу збирати нараду і питати у правоохоронців, які у них дії? Так можу, так по закону. А якщо ходить бандит по вулиці і мені дзвонять: «Ця людина вбивають, бреше, він був депутатом». Я можу їм сказати, де посадки таких людей? Ну ви можете, але дуже акуратно. Тобто я повинен ще підбирати слова, так як це буде вплив. Не дай бог це буде вплив на правоохоронні органи», - заявив президент в ході прес-марафону з журналістами.

Він розповів, що кожні два тижні проводить наради з правоохоронними органами та запитує про виконану роботу. «Ми збираємо нараду з правоохоронцями. У нас зараз є перша точка 1 листопада. Кожні два тижні ми збираємося на ці наради, де я, не впливаючи, їх питаю, де результат. Потрібно змінити те, то, то. Закон про Генпрокуратуру, зустрічаюся з депутатами і кажу: «Нам потрібен цей закон». Чому? П'ять тисяч прокурорів, є чесні люди, є порядні, а є й інші. Давайте чесно, але їх п'ять тисяч. Як їх почистити? Потрібен законопроект - приїхав», - стверджує Зеленський.

Президент зазначив, що дав час правоохоронцям до кінця року, щоб притягнути до відповідальності корупціонерів. «Я їм кажу, ми не можемо два місяці. Вже осінь прийшла, немає посадок, але все треба робити по закону. Прийняли цей закон в перший місяць. Пішло очищення. Пішло потроху працювати. 1 листопада якщо правоохоронці, я їм чесно сказав - до кінця року. Але зараз контрольний поінт 1 листопада. Вони повинні, ми обговорили на нараді, вони повинні показати результат», - додав глава держави.

За його словами, головне завдання - це об'єднати правоохоронні органи і «шматки кримінальних справ», щоб отримати результат. «Будь-яка справа, на яке ми чекаємо результат, щоб його не розслідувати ділили на частини. Це не ми - це НАБУ, це не ми - це в СБУ. Ця частина прокуратури. Для чого? Для того, щоб ніколи не змогли розглянути цю справу. І все. Тільки для цього. Зараз ми збираємо кожну справу з кожного органу. А у них там ще свої труднощі. Тому було завдання - прийняти закон, об'єднати правоохоронні органи, об'єднати шматки кримінальних справ. Просто їх зараз шукають. Я з паном Горбатюком зустрічався, мені було просто цікаво. У мене питання: Коли небудь ми зможемо дати результат у цій справі (Майдану - ред.)? Це роки - він мені каже. А що потрібно від президента вам, щоб це були не роки, так як я вам не вірю, вже пройшло п'ять років. Чи не вам особисто я не вірю, але я хочу щоб все закінчили займатися піаром, реальний був результат. А що треба? Ще прокурорів, ще якусь свободу вам? Поки ми чекаємо з вам на результат », - підсумував Зеленський.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...